”DORULEȚ” SAU LAVINIA PELEA: DE PE SCENA TÂRGOVIȘTEANĂ LA UNITER 2017

2391

Lavinia Pele, frumoasa și talentata actriță cunoscută de publicul târgoviștean din piesele ”Visul unei nopți de iarnă” și ”Salonul nr. 6”, a fost nominalizată pentru debut la Gala Premiilor UNITER 2017.

Rolul care i-a adus această importantă nominalizare este Doruleţ – tânăra pură, săracă, dar bogată sufletește, cu minunat caracter, îndrăgostită de scriitorul Alexandru Manea în spectacolul ”Visul unei nopţi de iarnă”, pus în scenă la Teatrul Tony Bulandra Târgovişte în regia lui Mc Ranin. Tot la Târgoviște, o puteți vedea pe Lavinia Pele și în rolul Asistentei din spectacolul ”Salonul nr. 6”, după A.P. Cehov, în regia lui Dumitru Acriș (Moscova).

Lavinia Pele se ”luptă” cu următorii colegi: Radu Brănici pentru rolul Morritz din spectacolul ”Deşteptarea primăverii” la Teatrul German de Stat Timişoara și Iustinian Turcu pentru rolul Georg din spectacolul ”Martiri” la Teatrul Naţional „Radu Stanca” Sibiu – Secţia Germană.

Lavinia Pele a absolvit secția Arta Actorului din cadrul Facultății de Teatru și TV, Universitatea Babeş-Bolyai Cluj-Napoca și și-a dat Masteratul tot în Arta Actorului la Facultatea de Teatru, Universitatea Naţională de Artă Teatrală şi Cinematografică „I. L. Caragiale” București.

”Ne bucurăm și o felicităm pentru această nominalizare, îi urăm ca ea să se concretizeze într-un premiu și îi mulțumim pentru implicarea, profesionalismul și talentul de care a dat dovadă în ambele producții în care joacă la Teatrul Tony Bulandra din Târgoviște”, este mesajul transmis și de instituția teatrală târgovișteană pentru tânăra actriță.

Felicitări, Lavinia Pele și sperăm să revii la Târgoviște cu Premiul pentru Debut, iar cariera ta să fie una spectaculoasă, cu premii și succese pe măsura talentului!

Gala Premiilor UNITER, ediţia a XXV-a, va avea loc în data de 8 mai 2017 la Teatrul Naţional „Mihai Eminescu” din Timişoara. Spectacolele care au intrat în atenţia juriului sunt cele care au avut premiera în perioada 1 ianuarie – 31 decembrie 2016. Juriul de nominalizări a fost alcătuit din criticii de teatru: Monica Andronescu, Alice Georgescu şi Mircea Morariu.  (sursa: Teatrul Tony Bulandra Târgoviște, uniter.ro; foto: Teatrul Tony Bulandra Târgoviște)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.