TÂRGOVIȘTE: CENTRUL ISU, PE ULTIMA SUTĂ DE METRI

357

După cum probabil știți, la Târgoviște, Consiliul Județean Dâmbovița efectuează lucrări în cadrul proiectului „Centrul Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției Dâmbovița”, centru a cărui recepție a fost realizată luna trecută. Obiectivul de investiții este amplasat pe terenul fostei unități militare de la Gara cea mai cunoscută din municipiu, Târgoviște Sud, și are o valoare de peste 4,3 milioane lei. Consiliul Județean Dâmbovița a desfășurat lucrările de construcție și amenajare a Centrului ISU, urmând ca dotarea obiectivului să fie făcută de MAI.

Interesat de acesta, secretarul de Stat în Ministerul Afacerilor Interne (MAI), Raed Arafat, a efectuat o vizită la obiectvul ISU în data de 1 martie 2017, prilej cu care a declarat, citat pe site-ul Consiliului Județean Dâmbovița: „Mai este o problemă de conectare la curentul trifazic şi de dotare internă. Cred că pentru ambele probleme există soluţii, astfel încât, în următoarele luni, să intre în funcţiune acest centru, dar trebuie să discutăm amănunţit cum se vor rezolva la nivelul conducerii ministerului şi al IGSU, pentru că, în final, clădirea va fi redată ISU Dâmboviţa.”

Preşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa, Alexandru Oprea, a precizat că, prin hotărâre de consiliu judeţean, a fost aprobată revenirea în proprietatea statului a acestei clădiri care va găzdui centrul de coordonare ISU. ”Îi mulţumesc domnului secretar de stat pentru amabilitatea de a veni în judeţul Dâmboviţa şi de a vedea ceea ce am realizat la Târgovişte. Am avut o discuţie cu dumnealui despre ce înseamnă sprijinul Ministerului de Interne pentru partea de dotare interioară a clădirii. Un amănunt foarte important, miercuri (1 martie, n. red.), pe agenda Guvernului va fi şi proiectul de hotărâre privind trecerea din domeniul public al Judeţului Dâmboviţa în domeniul public al statului a celor 10 locuinţe achiziţionate de Consiliul Judeţean Dâmboviţa (acestea fiind o parte asumată de instituția administrativă în schimbul terenului de la MAI, n.red.)”

Potrivit sursei citate, Raed Arafat nu putea trece pe la Târgoviște fără să poposească și la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean Târgoviște și la Serviciul Județean de Ambulanță Dâmbovița. Raed Arafat a fost însoţit de preşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa, Alexandru Oprea, vicepreşedinţii Claudia Gilia şi Alin Manole, prefectul Județului, Antonel Jîjîie, inspectorul-şef al ISU Dâmboviţa, Raoul Ilie Constantinescu, reprezentanţi ai constructorului responsabil cu reabilitarea clădirii ISU.

Președintele Consiliului Județean a marcat evenimentul și pe pagina personală de facebook, unde a scris: ”Am vizitat împreună cu domnul Raed Arafat, Secretar de Stat în Ministerul Afacerilor Interne, Centrul ISU din Târgovişte. Acesta este primul dintre obiectivele pe care Consiliul Judeţean Dâmboviţa trebuie să le predea Ministerului Afacerilor Interne pentru a putea rămâne în posesia celor 26 ha de teren din zona UM Gară, locul unde avem posibilitatea să dezvoltăm investiţii de zeci de milioane de euro. Aşa cum deja ştiţi, cel de-al doilea obiectiv de investiţii îl reprezintă cele 10 locuințe de serviciu pe care consilieri judeţeni ai PNL refuză să le transfere către MAI, fără a oferi dâmboviţenilor vreo explicaţie. Centrul ISU este finalizat, locuințele de serviciu sunt finalizate, avizele şi studiile de prefezabilitate pentru investiţiile din zona fostei unităţi militare de la gară există. Posibilitatea de a ne dezvolta ca judeţ ar fi certă, dacă nu ar exista refuzul şi iresponsabilitatea reprezentanţilor PNL în acest sens”, a scris Alexandru Oprea. (sursa și foto: cjd.ro)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.