TÂRGOVIȘTE: MODERNIZĂRILE CONTINUĂ ÎN PIAȚA MIHAI VITEAZUL

167

În sfârșit, vin vești bune dinspre proiectul ce privește reabilitarea și modernizarea Pieței Mihai Viteazul din centrul municipiului Târgoviște. Aici, după o perioadă în care o parte dintre constructorii care și-au adjudecat lucrarea mai mult au pierdut timpul (deși, să ne amintim cu toții, că iarna s-a instalat târziu la Târgoviște, finalul anului 2016 a fost marcat de o vreme deosebit de frumoasă și propice lucrărilor), a început montarea plăcilor de granit. Așa cum a precizat primarul Daniel Cristian Stan pe pagina personală de facebook: ”Lucrările vor fi finalizate în această primavără și am convingerea că această piață publică va deveni locul preferat de relaxare și de plimbare al târgoviștenilor.”

Vestea bună vine după ce, în urmă cu mai puțin de o lună, primarul Târgoviştei, Daniel Cristian Stan, își manifestase nemulțumirea în ceea ce privește ritmul de melc al lucrărilor de reabilitare a Pieței Mihai Viteazul, fiind la un pas de rezilierea contractului cu cele două firme câștigătoare ale licitației, SC MODUS CF SRL şi SC REAL DESIGN TRUST SRL.

Lucrările de reabilitare a Pieței Mihai Viteazul vin după zeci de ani în care zona a zăcut într-o stare deplorabilă, cu pavajul cârpit de câteva ori după anul 1989 și… cam atât. Asta în timp ce piețele centrale din orașele vecine Pitești și Ploiești au devenit de nerecunoscut față de perioada comunistă.

Amintim că proiectul presupune schimbarea în totalitate a Pieței: amenajarea spaţiului public urban prin crearea unui ansamblu unitar, adecvat unei zone pietonale, cu locuri pentru odihnă, socializare şi spaţii de tip piaţetă – modernizarea sistemului de alei şi placarea acestora cu plăci din granit, amplasarea unor pergole de lemn, montarea de mobilier urban, refacerea şi extinderea sistemului de iluminat, restaurarea elementelor decorative, rastele pentru biciclete, montare de cișmele, bănci, jardiniere, realizarea de instalaţii sanitare şi electrice.

Valoarea acestor lucrări se ridică la 1,7 milioane lei și se realizează pe o suprafaţă de aproximativ 8100 de metri pătraţi.

De asemenea, amintim că în atenția administrației se află și Parcul Mitropoliei și Piața Tricolorului, ambele urmând a fi reabilitate în anii următori, cel mai probabil cu fonduri mixte: bugetul local, fonduri europene și bani guvernamentali. (sursa și foto: Pagina de facebook Daniel Cristian Stan, Adevărul Târgoviște)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.