ARHIEPISCOPIA TÂRGOVIȘTEI: CÂND DORINȚA DE A AJUTA E PUTERNICĂ…

157

Cu credință în Dumnezeu, urmând sfaturile biblice în aceste vremuri de mari frământări, în care mulți semeni se zbat în boli și greutăți materiale, preoți și credincioși din Arhiepiscopia Târgoviștei, ajutați de oameni de bine și având binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop și Mitropolit Nifon, au organizat din nou mai multe acțiuni filantropice.

Astfel, pe 9 martie 2017, 40 de membri ai Cercului Științific „Dăruind vei dobândi” din cadrul Facultății de Teologie și Științele Educației a Universității Valahia din Târgoviște, coordonați de domnul asist.univ.dr. Alexandru Miu, în semn de speranță, solidaritate și mângâiere, au oferit daruri bolnavilor internați în Secția de Oncologie a Spitalului Județean Dâmbovița. Suferinzii au primit alimente, doamnelor le-au fost oferite și flori, iar cu toții – binecuvântări și rugăciuni către Domnul să le ușureze suferințele și să-i vindece. În aceeași zi, la Casa de Cultură din Găești, cu sprijinul Arhiepiscopiei Târgoviștei, Protoieria Găești, împreună cu Asociația de părinți Junior 13 a Colegiului National Vladimir Streinu și a Primariei Găești, a organizat un spectacol de teatru, în beneficiul unui copil, în vârstă de 9 ani, care suferă de o gravă afecțiune. În urma acestei acțiuni social-filantropice a fost strânsă suma de 13.000 lei, necesară pentru continuarea tratamentului și construcția unei case noi. Fiind vorba despre un caz special, sprijinul pentru ajutorarea acestui tânăr va continua și în perioada următoare, existând speranța ca acestei inițiative să i se asocieze și alții, persoane fizice și instituții, care se vor deschide, cu generozitate, nevoilor aproapelui lor.

Totodată, luni, 6 martie 2017, Arhiepiscopia Târgoviștei a oferit materiale de construcție familiei copilului Ionuț Marian Firanță, din Satul Brezoia, comuna Brezoaiele, necesare pentru efectuarea finisajelor la baia locuinței. Pr. Nicolae Vlad de la Parohia Brezoia a dăruit, de multe ori, bani și obiecte de mobilier familiei acestui copil, urmând să sprijine și pe mai departe nevoile acestor oameni. Acțiune dorește să invite la solidaritate și alți credincioși sau instituții, orice doritor fiind așteptat să se alăture acțiunilor de binefacere.  Marți, 7 martie 2017, ca semn al solidarității și iubirii creștine, Arhiepiscopia Târgoviștei a oferit sprijin financiar în valoare de 900 lei unei tinere din satul Bolovani, comuna Cornățelu, care suferă de o afecțiune gravă, pentru investigații medicale și tratament medicamentos. La acest ajutor, s-a adăugat și contribuția Pr. Gabriel Voicilă, de la Parohia Bolovani. (foto: Arhiepiscopia Târgoviștei)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.