SĂPTĂMÂNA EMOȚIILOR PENTRU ELEVII DIN CLASELE TERMINALE

154

13 – 17 martie 2017, perioadă cu emoții… naționale pentru elevii de clasa a VIII-a, a XI-a și a XII-a! Ministerul Educaţiei Naţionale organizează, la nivelul întregii țări, simularea Evaluării Naționale pentru elevii clasei a VIII-a și a probelor scrise din cadrul examenului național de Bacalaureat.

Prima probă, cea scrisă de Limba și literatura română (clasa a VIII-a) și proba E)a  – Bacalaureat (clasele a XI-a și a XII-a), a avut loc azi dimineață, fiind așteptați să participe, în toată țara, cei peste 450.000 de elevi din clasele a VIII-a, a XI-a şi a XII-a.

Obiectivele acestei simulări sunt familiarizarea elevilor cu rigorile evaluărilor pe care le vor susţine la finalul anului școlar, stabilirea nivelului real de pregătire atins în această etapă, precum şi optimizarea pregătirii în vederea obținerii unor rezultate satisfăcătoare.

Pe 14 martie 2017 urmează proba scrisă de Limba și literatura maternă (clasa a VIII-a) și proba E)b) – Bacalaureat (clasele a XI-a și a XII-a), pe 16 martie 2017: proba scrisă la matematică (clasa a VIII-a) și proba E)c) – proba obligatorie a profilului – Bacalaureat (clasele a XI-a și a XII-a), iar pe 17 martie 2017: proba E)d) – proba la alegere a profilului și specializării – Bacalaureat (exclusiv pentru elevii clasei a XII–a).

Rezultatele vor fi comunicate elevilor în data de 31 martie 2017. Notele obţinute nu se trec în catalog. În situaţia excepţională în care se doreşte acest lucru, elevul trebuie să solicite profesorului consemnarea notelor în catalog. În urma analizei rezultatelor, inspectoratele şcolare județene vor lua măsuri de monitorizare şi control, dar şi de remediere a problemelor, acolo unde acest lucru se impune.

Subiectele sunt elaborate de Centrul Naţional de Evaluare şi Examinare, în mod similar cu modelele publicate pe http://subiecte.edu.ro, și sunt proiectate astfel încât tratarea lor să valorifice capacităţile elevilor pe temele prevăzute în programa de examen și parcurse până la această dată. Corectarea lucrărilor va fi făcută, în baza unor bareme care asigură unitatea şi obiectivitatea evaluării şi notării la nivel naţional, de doi profesori din unităţile de învăţământ în care elevii susţin simularea.

Anul trecut, rata de prezenţă la simularea Evaluării Naționale a fost de 90,71% (169.632 de elevi participanți), iar procentul mediilor peste 5 s-a situat la 30,58%. În ceea ce privește simularea probelor scrise din cadrul examenului de Bacalaureat, rezultatele din 2016 indică o rată de promovare (medie generală peste 6 și note peste 5 la toate probele) de 28,51% la clasa a XI-a, respectiv 38,39% la clasa a XII-a. (sursa: Ministerul Educației Naționale)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.