DÂMBOVIȚA: CONTROALE RUTIERE. SE VERIFICĂ PURTAREA CENTURII DE SIGURANȚĂ

134

Atenție, șoferi! În perioada 13-19 martie 2017, sub coordonarea Direcţiei Rutiere din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române, polițiștii rutieri din Dâmbovița acționează zilnic pentru depistarea şi sancţionarea conducătorilor auto şi a pasagerilor din vehiculelor care nu poartă centura de siguranţă şi sistemele de retenţie omologate. Totodată, acţiunile vizează și sancţionarea şoferilor care utilizează telefonul mobil fără a avea activ dispozitivul „handsfree”.

De exemplu, potrivit Inspectoratului de Poliție Dâmbovița, în prima zi de acțiune, polițiștii au aplicat 289 de sancțiuni contravenționale, dintre care 189 pentru neutilizarea centurii și a dispozitivelor de retenție omologate și 16 pentru folosirea neregulamentară a mobilului de către conducătorii auto.

Activităţile se înscriu în calendarul Campaniei preventive intitulate „SEATBELT”, desfăşurate pe teritoriul tuturor celor 27 de state membre TISPOL (Organizaţia Poliţiilor Europene). (sursa: Inspectoratul Județean de Poliție Dâmbovița)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.