ZIUA INTERNAȚIONALĂ A POEZIEI, SĂRBĂTORITĂ ȘI ÎN DÂMBOVIȚA

232

Ziua internațională a poeziei, sărbătorită la Biblioteca Județeană Dâmbovița! La inițiativa voluntarilor Bibliotecii, marţi, 21 martie 2017, de la ora 12.30, va avea loc la sediul Bibliotecii Judeţene „I. H. Rădulescu” Dâmboviţa, din strada Stelea nr. 2, Concursul de poezie şi desen intituat „În cătarea primăverii”.

Din program:

– recital poetic din creaţii originale

– momente muzicale

– momente de interpretare teatrală

– expoziţie de desene.

Vor participa elevii Liceului Tehnologic „Nicolae Ciorănescu”, coordonaţi de bibliotecar Florentina Tiţa, elevii Liceului Teoretic „Petru Cercel”, coordonaţi de bibliotecar Gabriela Stroescu şi profesor Cătălina Voicu, elevii Colegiului Naţional „Constantin Cantacuzino”, coordonaţi de profesorii Marinuşa Constantin şi Alexandru Ştefănescu, elevii Colegiului Naţional „Constantin Carabella”, coordonaţi de bibliotecar Cristina Stan.

Ziua Internațională a Poeziei, potrivit Wikipedia, este marcată pe data de 21 martie și este declarată de UNESCO, începând din anul 1999, drept o recunoaștere a faptului că oamenii de litere și de cultură, poeții și scriitorii din întreaga lume și-au adus o contribuție remarcabilă la îmbogățirea culturii și spiritualității universale. Ziua internațională a poeziei urmărește să susțină creația poetică, stabilirea unui dialog între poezie și alte genuri ale creației, editarea și promovarea poeziei ca artă deschisă oamenilor. Primele manifestări dedicate Zilei internaționale a poeziei în România au fost legate de Fundația Culturală „Orient Latin” si de Asociația Culturală ADSUM care organizează, separat, din anul 2005 respectiv 2008, spectacole pentru marcarea acestui moment.

După anul 2009 ideea de a organiza manifestări dedicate Zilei internaționale a poeziei a fost preluată de tot mai multe asociații culturale, ligi și alte societăți ale scriitorilor din România. (foto: Biblioteca Județeană Dâmbovița)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.