GLODENI: O PAROHIE TRUP ȘI SUFLET PENTRU SEMENI

130

Omul sfințește locul sau cum este să îți iubești aproapele la fel ca pe tine însuți. După aceste principii par să se ghideze preoții și credincioșii din Glodeni care vor să demonstreze tuturor că, dacă se vrea se poate, și acolo unde este credință și speranță în Dumnezeu, minunile sunt la ordinea zilei.

Marți, 14 martie 2017, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop și Mitropolit Nifon, preoții Parohiei Glodeni din Protoieria Pucioasa – Viorel Mugurel­Gheorghe, Dănuţ Vancea și Răzvan Gheorghe au demarat construcția unei case pentru un fiu al parohiei aflat în nevoie. Omul pentru care s-a dat startul unei campanii ”de la suflet pentru suflet” este pentru a doua oară martorul unei astfel de acțiuni de solidaritate demnă de toată lauda: el și-a recăpătat vederea în urma unei intervenții medicale efectuate în luna ianuarie a acestui an, tot cu sprijinul financiar al Parohiei Glodeni.

Amintim că în luna ianuarie, aceiași minunați preoți, cărora li s-au alăturat enoriași, cât și preoții Parohiei Sf. Nicolae Andronești – Victor Drăghicescu și Daniel Bălăjel, dar și Comitetul de tineret parohial și voluntari, au organizat un bal caritabil în parohie, cu scopul de a strânge fonduri pentru ajutorarea unei familii căreia i-a ars locuința. În urma acțiunii filantropice, a fost colectată suma de 6.250 lei, bani care au fost utilizați la finalizarea construcției locuinței, care a fost ridicată și se află în stadiul de finisare. Parohia Glodeni își luase angajamentul ridicării unei case noi pentru familia năpăstuită din parohie, în timp de o lună, la acest nobil proiect contribuind enoriași, diferite firme din zonă, parohii învecinate, precum și Centrul Eparhial al Arhiepiscopiei Târgoviștei.

Felicitări tuturor, în special preoților din parohie, implicați așadar trup și suflet în viața comunității, urmând la propriu cuvântul lui Dumnezeu! (foto: Arhiepiscopia Târgoviștei)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.