TÂRGOVIȘTE: PROIECTUL DE BUGET E GATA, VA FI SUPUS VOTULUI CONSILIERILOR

117

Administrația de la Târgoviște a întocmit proiectul de buget al municipiului, urmând ca acesta să fie supus dezbaterii și votului consilierilor locali municipali, în ședința de luna aceasta.

Primarul Daniel Cristian Stan a prezentat și pe pagina personală de facebook, în linii mari, principalele obiective urmărite la întocmirea proiectului de buget: ”Bugetul este bazat pe investiții, suma alocată dezvoltîrii fiind cu 73% mai mare anul acesta față de anul trecut. Astfel, vor fi susținute financiar proiecte care vizează modernizarea, reabilitarea, extinderea sau dotarea a nu mai puțin de 26 de unități de învățământ, modernizarea și reabilitarea a peste 30 de km de drumuri (inclusiv drumul de centură), extinderea rețelelor de canalizare, de alimentare cu apă sau distribuție a gazelor naturale, reabilitarea Cinematografului Independența, reabilitarea cartodromului din vecinatatea Complexului de Natație, construcția unui skate park, amenajarea a 13 locuri de joacă, construcția de locuințe pentru tineri, asigurarea sumelor necesare finanțării proiectelor europene și multe alte investiții utile târgoviștenilor”, a scris edilul.

Totodată, domnia sa a anunțat că valoarea cumulată a proiectelor depășește 300 de milioane de lei, iar sursele de finanțare principale sunt reprezentate de Programul Național de Dezvoltare Locală (derulat prin Ministerul Dezvoltării, Ordonanța 28) și fondurile europene.

Bugetul municipiului Târgovişte pe anul 2017 este de 48.541.740 euro, deci 220.030.000 lei. Pentru că bugetul pe taxe şi impozite locale reprezintă numai 25,32% din totalul bugetului, așa cum a declarat recent primarul Daniel Cristian Stan, potrivit presei locale, ”zona de finanţări nerambursabile prin OG 28 şi pe fonduri europene reprezintă motoarele de dezvoltare economică a oricărei administraţii publice locale aflate în situaţia municipiului Târgovişte”. (sursa: pagina de facebook Daniel Cristian Stan; foto: stiriDB)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.