TÂRGOVIȘTE: ALTE 13 STRĂZI VOR FI ASFALTATE

334

Continuă investițiile în infrastructura rutieră la Târgoviște! Primarul Daniel Cristian Stan a anunțat că, în data de 17 martie 2017, a semnat contractul de execuție lucrări aferent reabilitării străzilor Colonel Dumitru Băltărețu, Maior Ion Alexandrescu și Șoseaua Găești. ”Proiectul vizează o suprafață carosabilă de 21.259 mp și trotuare în suprafață de 6.667 mp, cu mențiunea ca prețul contractului rezultat în urma licitației este cu peste 30% mai mic decât valoarea inițială a indicatorilor economici aprobați prin hotărâre de consiliu local”, a scris edilul pe pagina personală de facebook.

Totodată, în urmă cu o zi de la semnarea acestui contract, la nivelul administrației publice a fost aprbată o nouă investiție legată de infrastructura rutieră. Mai exact, strazile Locotenent Viorel Marceanu, Miron Costin, Nifon, Crângului, Smaranda Gheorghiu, Căpitan Tudorică Popescu, Stolnicul Constantin Cantacuzino, Plantelor, Pădurii și Ileana Sararoiu fac obiectul unui proiect care vizează modernizarea părții carosabile, amenajarea trotuarelor, colectarea și evacuarea apelor pluviale, montarea de indicatoare și realizarea de marcaje rutiere. Aceste străzi au, potrivit primarului Stan, o lungime de 4.095,8 metri liniari și sunt situate în zone în care intervenția administrației publice locale este imperios necesară.

Amintim că, la începutul lunii martie, odată cu vremea prielnică, au fost demarate și lucrările de amenajare a parcării din spatele blocului B1, de la intersecția străzilor Aviator Negel și I.E Florescu. Aici au fost instalați cei 9 stâlpi de iluminat public, vor fi realizate lucrări de asfaltare a peste 2000 mp, lucrări de preluare a apelor pluviale, vor fi amenajate trotuare, va fi refăcut spațiul verde. „Asemenea intervenții la infrastructură vor fi realizate în multe zone din municipiul Târgoviște”, scria în 9 martie edilul municipiului. Pentru ca o săptămână mai târziu să fie anunțat, iată, că intră la reabilitare cele 13 străzi amintite mai sus.

Programele de reabilitare a străzilor sunt așteptate în mai multe zone ale Târgoviștei, un exemplu în acest sens fiind Micro IX, zona străzilor Avram Iancu, Radu Gioglovan, parcarea aferentă fostului magazin Chindia (acum Livorno) și multe altele.  (sursa și foto: pagina de facebook Daniel Cristian Stan)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.