SUNTEM ÎN LUNA PLANTĂRII ARBORILOR

146

Regia Nationala a Padurilor – Romsilva si Ministerul Apelor si Padurilor au dat startul ,,Lunii Plantarii Arborilor”. Pentru a demara această acțiune a fost ales un șantier de impadurire de pe raza Ocolului Silvic Slobozia, din cadrul Directiei Silvice Ialomita, eveniment la care au participat premierul Grindeanu și ministrul Apelor și Pădurilor – Adriana Petcu.

La nivel național, incluzând și județul Dâmbovița, Regia Nationala a Padurilor – Romsilva a planificat, pentru acest an, regenerarea a 14.252 de hectare fond forestier aflat in proprietatea publica a statului, din care 8.721 de hectare regenerari naturale si 5.531 de hectare artificiale, prin impaduriri.

Pentru campania de primavara sunt prevazute regenerari pe o suprafata de 10.712 hectare, adica 75,2% din programul anual. Pentru aceste lucrari, Romsilva va folosi 32 de milioane de puieti, proveniti din pepinierele proprii. Valoarea lucrarilor de impaduriri din aceasta primavara se ridica la 42,4 milioane de lei. In plus, Regia Nationala a Padurilor – Romsilva ofera gratuit un milion de puieti voluntarilor care se implica in actiunile de impaduriri. ”Luna plantării arborilor” se va desfășura până pe 15 aprilie (după ce a debutat pe 15 martie 2017).

Amintim că, în ultimii 26 de ani, Romsilva a regenerat natural si artificial peste 540.000 de hectare de padure aflate in proprietatea statului. Romsilva administreaza 3,14 milioane de hectare fond forestier aflat in proprietatea publica a statului si ofera servicii silvice, pe baza de contract, pentru un milion de hectare de fond forestier aflat in proprietatea autoritatilor publice sau in cea privata. (sursa: site-ul Romsilva; foto: Realitatea Media)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.