TÂRGOVIȘTE: FUMĂTORII, ”ARȘI” CU AMENZI

139

Poliția Locală Târgoviște, cu ochii pe fumători! Agenții instituției au aplicat, în două zile (17 și 18 martie 2017), nu mai puțin de 417 sacțiuni contravenționale pentru nerespectarea Art. 3, alin. (1)  din Legea nr. 349/2002 republicată și actualizată, prin care “se interzice fumatul în toate spaţiile publice închise, spaţiile închise de la locul de muncă, mijloacele de transport în comun, locurile de joacă pentru copii. (…)”

Din totalul de 417 sancțiuni contravenționale, au fost aplicate 84 de avertismente și 333 de amenzi în valoare totală de 22.600 lei.

Poliția Locală Târgoviște reamintește faptul că se interzice complet fumatul în instituțiile de învățământ, în conformitate cu Legea nr. 349/2002 republicată și actualizată. Polițiștii locali acționează în imediata apropiere a unităților de învățământ, arondate potrivit protocolului încheiat cu celelalte structuri de ordine publică din municipiu, și sancționează orice abatere de la normele de conviețuire socială. (sursa: Poliția Locală Târgoviște)

Cunoscută sub denumirea de Legea antifumat și actualizată în 2016, Legea 349 stabileşte unele măsuri privind prevenirea şi combaterea consumului produselor din tutun, prin interzicerea completă a fumatului în toate spaţiile publice închise, în spaţiile închise de la locul de muncă şi în locurile de joacă pentru copii, prin inscripţionarea pachetelor cu produse din tutun, prin desfăşurarea de campanii de informare şi educare a populaţiei, informarea consumatorilor cu privire la produsele din tutun pe care urmează să le achiziţioneze, prin indicarea în produsele finale a conţinutului de gudron, nicotină şi monoxid de carbon, prin unele măsuri privind utilizarea ingredientelor pentru produsele din tutun, având ca scop protejarea sănătăţii persoanelor fumătoare şi nefumătoare de efectele dăunătoare ale fumatului, prevenirea răspândirii fumatului în rândul minorilor şi asigurarea unui nivel adecvat al calităţii vieţii populaţiei din România.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.