TÂRGOVIȘTE: AMBASADORUL BOSNIEI ȘI HERȚEGOVINEI, ÎN VIZITĂ LA UNIVERSITATEA VALAHIA

157

După întâlnirea pe care a avut-o la seidul Primăriei Târgoviște cu conducerea municipiului, Excelența Sa, domnul Mile Vasic, Ambasadorul Bosniei și Herțegovinei în România, a efectuat miercuri, 22 martie 2017, o vizită oficială și la Universitatea ”Valahia” din Târgoviște.

În cadrul discuțiilor, doamna conf.univ.dr. Laura Gorghiu, prorector responsabil de învățământ și asigurarea calității, a descris procesul educațional și de formare a studenților. De asemenea, prorectorul responsabil de cercetarea științifică, doamna prof.univ.dr. Gabriela Teodorescu, a prezentat activitatea și perspectivele din domeniul cercetării și inovării, subliniind beneficiile obținute prin implementarea proiectelor de acest gen, mai ales că universitatea dispune de un institut de cercetare ultramodern, cu specialiști de înaltă calificare.

Rectorul Universității ”Valahia”, domnul conf.univ.dr. Călin D. Oros, a exprimat disponibilitatea universității de a colabora cu universități din Bosnia și Herțegovina, inclusiv în cadrul programului Erasmus+ pentru mobilități. De asemenea, a evidențiat oportunitatea încheierii unor parteneriate în sfera cercetării, mai ales că Bosnia și Herțegovina este eligibilă în Programul Orizont 2020, program de cercetare și inovare derulat de Uniunea Europeană.

Excelența Sa a apreciat calitatea colectivului academic și și-a arătat admirația față de baza materială a universității târgoviștene, exprimându-și, totodată, dorința de a intermedia contacte între Universitatea ”Valahia” și universitățile din Bosnia și Herțegovina. După această întrevedere, domnul Ambasador a vizitat clădirile din Campusul universitar, Institutul de Cercetare Științifică și Tehnologică Multidisciplinară și căminele studențești.

Prin intermediul unui comunicat de presă, Universitatea ”Valahia” din Târgoviște aduce mulțumiri publice Excelenței Sale, domnului Ambasador Mile Vasic pentru onoarea de a-l avea ca oaspete. (sursa și foto: Universitatea Valahia Târgoviște)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.