NUCET: ȘCOALA GIMNAZIALĂ, LA A DOUA ÎNTÂLNIRE ÎN PROIECTUL ”PRACTICE MAKES PERFECT”

944

La cea de-a doua întâlnire din cadrul proiectului ”Practice Makes Perfect”, ce a avut loc în Ruse, Bulgaria, elevii și profesorii țărilor partenere (Turcia, România, Macedonia și Lituania) au avut parte de o primire călduroasă din partea partenerilor bulgari. Elevii și profesorii de la școlile partenere au prezentat școlile, orașele și modul în care se predă limba engleză în țara lor, elevilor din „Vazrazhdane”.

Totodată, profesorii și elevii au luat parte la ore de limba engleză la clasele a 5-a și a 7-a. KAHOOT, PADLET și alte instrumente Web 2 și Web 3 au fost prezentate în timpul lecțiilor. Elevii țărilor partenere au participat la un concurs de limbă engleză și au luat parte la activități practice – au pregătit postere, au pictat și au pregătit prezentări în limba engleză.

Au avut loc teste în limba engleză, din mai multe arii curiculare. Elevii și profesorii au vizitat școala gazdă “Vazrazhdane” și au participat la ore alături de elevii și profesorii bulgari, asistând la mai multe discipline. Elevii și profesorii din țările partenere au discutat în engleză despre predarea limbii engleze în țara lor și și-au împărtășit părerile despre utilitatea folosirii instrumentelor Web 2 și Web 3 în învățarea limbii engleze.

A avut loc un mini-festival „Songs and Dances of nations” unde elevii au cântat în engleză și în limba lor și au prezentat un dans tradițional.

Profesorii au vizitat reprezentanții orașului Ruse și au vorbit cu un reprezentant al primăriei și al Ministerului Educației, despre predarea limbii engleze în țările partenere și au împărtășit impresii despre școala gimnazială “Vazrazhdane” din Ruse și părerea lor despre utilitatea lucrării în cadrul proiectelor europene „Erasmus+”. Profesorii și elevii au vizitat Universitatea din Ruse „Angel Kanchev” –  universitate de pedagogie pentru predarea limbii engleze, „Computer Systems and Technologies”, „Programming”. Au vizitat sălile de curs, biblioteca universității; au fost prezenți la ore, au vizitat centrul cultural „Kanev center” și muzeul interactiv al educației. Au participat la discuții purtate în limba engleză cu rectorul și studenții universității. S-au stabilit datele următoarei întâlniri ce va avea loc în Lituania (mai 2017).

Prof. Cristina Necșoiu; Prof. Nicoleta Matei; Prof. Adela Andrei

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.