25 MARTIE, ORA PĂMÂNTULUI: TU STINGI LUMINA ÎNTRE 20.30-21.30?

132

Sâmbătă, 25 martie 2017, între 20.30 și 21.30, marcăm ora pământului. Anul acesta mesajul și îndemnul WWF pentru comunitatea Earth Hour din România este „Dăruiește naturii energia ta”.

Toți românii sunt invitați să stingă luminile în case și să petreacă o oră în aer liber, fie la o tură cu bicicleta sau o simplă plimbare simbolică prin oraș, împreună cu prietenii, vecinii, familia, colegii. În loc să consume energie acasă, să dăruiască propria energie, să o investească pentru a proteja natura.

La 10 ani de la prima ediție Earth Hour, ce a avut loc la Sydney, cea mai mare mișcare de mediu din istorie, inițiată de WWF, este gata să unească din nou milioane de oameni din întreaga lume. Intervalul orar rămâne același, 20:30 – 21:30, timp în care oameni și construcții emblematice vor stinge lumina, gest-simbol în lupta împotriva schmbărilor climatice. Într-o perioadă în care umanitatea modelează schimbările de pe Pământ – perioadă denumită de cercetatori Antropocen – nu mai este nicio îndoială că rolul fiecăruia este extrem de important pentru a crea lumea de mâine, scrie site-ul ora-pamantului.ro.

Cetățenilor din România și nu numai li se alătură instituții publice, agenți economici, instituții muzeale și de învățământ etc. În Dâmbovița, primii care au anunțat că susțin campania Ora pământului au fost pompierii. Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Basarab I” al judeţului Dâmboviţa se raliază, şi în acest an, Campaniei Ora pământului, acţiune voluntară de mediu, susţinută pe întreg Mapamondul, în ultima sâmbătă a lunii martie. Pentru promovarea mesajului de responsabilizare socială în ceea ce priveşte economisirea energiei şi reducerea poluării mediului înconjurător generată de activitatea umană, sâmbătă – 25 martie a.c., pompierii salvatori vor stinge luminile unităţilor în care îşi desfăşoară activitatea în intervalul orar 20.30 – 21.30, fără ca acest lucru să afecteze operativitatea şi eficienţa misiunilor specifice. De asemenea, pe site-ul ora-pamantului.ro, comuna Aninoasa a anunțat deja că, pentru a marca această campanie, sâmbătă, 25 martie 2017, ora 14:00, va avea loc o plimbare comună cu bicicletele. Întâlnirea participanților are loc în parcarea din fața Centrului Cultural Aninoasa la ora 13:30, plimbarea având traseul: Centrul Cultural – Primăria Aninoasa – Monumentul Eroilor – Strada Margine – Mănăstirea Viforâta – Centrul Cultural. Între orele 20:30 și 21:30, in întreaga comună se va stinge iluminatul public stradal și la instituțiile publice. Cei prezenți la această activitate vor aprinde, lumânări, candele, torţe și vor putea participa la jocuri și activități tematice.

La evenimentul Ora pământului de anul trecut s-a înregistrat o participare record la nivel global, desfășurându-se manifestări în 178 de țări, unind peste 1,5 miliarde de oameni, în vederea creșterii gradului de conștientizare a schimbărilor climatice și a informării privind necesitatea acțiunilor ample la nivel mondial, în acest sens. Nu a existat niciodată un moment mai critic în care lumea să dea dovadă de solidaritate în exprimarea angajamentului ferm pentru a opri procesul schimbărilor climatice. Omenirea se află în căutare de resurse regenerabile pentru viitorul său, potrivit earthhour.org. Așadar, tu ce faci azi, între orele 20.30 și 21.30? Dai o mână de ajutor pentru energia planetei? (sursa și foto: ora-pamantului.ro, ISU Dâmbovița)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.