TÂRGOVIȘTE: SPECIALIȘTI NORVEGIENI LA UNIVERSITATEA VALAHIA

149

Universitatea Valahia continuă acțiunile bilaterale destinate tinerilor în situații de risc. În perioada 28 – 31 martie 2017, Universitatea „Valahia” din Târgoviște beneficiază de vizita unei echipe de la Center for Equality din Hamar, Norvegia, în cadrul măsurii 2B – activități bilaterale a Programului RO10-CORAI, program finanţat de Granturile SEE 2009-2014 şi administrat de Fondul Român de Dezvoltare Socială.

Cu această ocazie, vor fi organizate două evenimente în corpul B al Campusului universitar: un workshop intitulat ”New trends in equality problems for youth at risk” (miercuri, 29 martie, orele 10) și o masă rotundă cu tema ”Barrier free education for disabled young people” (joi, 30 martie, orele 10). În cadrul celor două întâlniri, vor lua cuvântul reprezentantele Center for Equality din Hamar, doamnele Froydis Elisabeth Sund și Elin Kjeldstadli Hatlestad pentru a prezenta provocarile cu care se confruntă organizația parteneră în sprijinirea femeilor, a persoanelor cu dizabilități și a tinerilor în situații de risc, precum și exemple de actiuni și rezultate obținute în activitatea proprie. Vizita specialiștilor norvegieni este o facilitate suplimentară acordată proiectului „Incluziunea socială şi profesională a tinerilor aflaţi în situaţii de risc” ISOSTUD – PET009, implementat de Universitatea ”Valahia” din Târgoviște. Cele două evenimente se adresează atât cadrelor didactice și studenților beneficiari ai acestui proiect, cât și tuturor studenților sau specialiștilor preocupați de problematica integrării tinerilor din categorii vulnerabile.

Amintim că proiectul ISOSTUD s-a derulat în perioada ianuarie 2015 – octombrie 2016 şi s-a adresat studenţilor aflaţi în situaţii de risc, respectiv orfani, tineri din familii monoparentale, tineri de etnie romă, tineri cu dizabilităţi şi tineri care din motive financiare, familiale sau de altă natură întâmpină dificultăţi în terminarea studiilor sau găsirea unui loc de muncă. Proiectul ISOSTUD a fost implementat de Universitatea „Valahia” din Târgoviște cu sprijinul financiar al programului RO10-CORAI, program finanţat de Granturile SEE 2009-2014 şi administrat de Fondul Român de Dezvoltare Socială. Valoarea consolidată a proiectului a fost de 1.654.083,09 lei, fonduri SEE nerambursabile şi contribuţie publică. (sursa: Universitatea Valahia Târgoviște; foto: cjd.ro)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.