TÂRGOVIȘTE: ZILELE FILMULUI ROMÂNESC

166

La Târgoviște, se dă startul Caravanei Zilele filmului românesc 2017, urmând un adevărat regal pentru cinefilii din municipiu și nu numai.

Cinci dintre cele mai noi sau mai premiate titluri româneşti vor putea fi vizionate la Muzeul de Istorie din Târgoviște (str. Calea Domnească nr. 189), în perioada 30 martie – 2 aprilie, în cadrul celei de-a șasea ediții a caravanei Zilele Filmului Românesc.

Potrivit site-ului Complexului Național Muzeal Curtea Domnească, programul include „Sieranevada” de Cristi Puiu, câștigătorul premiilor Gopo pentru cel mai bun film și cel mai bun scenariu, „Bacalaureat” care i-a adus lui Cristian Mungiu premiul pentru regie la Festivalul de la Cannes 2016, comediile „6,9 pe scara Richter”, cel mai recent film semnat de Nae Caranfil, și „Afacerea Est”, în regia lui Igor Cobileanski, recompensat cu premiile pentru Cel mai bun scenariu și Cel mai bun actor (Ion Sapdaru și Constantin Pușcașu) la Festivalul Tallinn Black Nights, și drama „Fixeur” în regia lui Adrian Sitaru selectată la festivalul de la Toronto.

Proiecțiile de la Muzeul de Istorie Târgoviște vor avea loc de joi până duminică, după următorul program:

Joi, 30 martie, ora 18:00 – „Bacalaureat”, regia Cristian Mungiu

Vineri, 31 martie, ora 18:00 – „6,9 pe scara Richter”, regia Nae Caranfil

Sâmbătă, 1 aprilie, ora 17:00 – „Fixeur”, regia Adrian Sitaru

Sâmbătă, 1 aprilie, ora 19:00 – „Afacerea Est”, regia Igor Cobileanski

Duminică, 2 aprilie, ora 17:00 – „Sieranevada”, regia Cristi Puiu

Prețul biletelor este de 10 lei și pot fi achiziționate de la casieria Muzeului începând din data de 27 martie.

Evenimentul este organizat de Voodoo Films, Complexul Naţional Muzeal ”Curtea Domnească” Târgovişte și Asociația Cinemascop și este realizat cu sprijinul financiar al Centrului Național al Cinematografiei.

Caravana Zilele filmului românesc este un proiect prin care proiecţiile au loc în oraşele rămase fără săli de cinema sau în oraşele în care filmele româneşti nu sunt suficient promovate.

Obiectivele Caravanei, potrivit site-ului Zilele filmului românesc, sunt:

  • Promovarea la nivelul întregii ţări a producţiilor autohtone recente.
  • Facilitarea accesului publicului din oraşele fără săli de cinema la cele mai noi producţii româneşti.
  • Creşterea notorietăţii filmelor româneşti prin crearea de evenimente locale.
  • Creşterea notorietăţii filmelor documentare româneşti la nivel de ţară.

Iniţiativă a casei de distribuţie Voodoo Films, condusă de Cristian Mungiu, Zilele Filmului Românesc (ZFR) este un eveniment care se adresează publicului larg şi constă în proiecţii ale celor mai noi producţii cinematografice româneşti. În urma succesului în rândul publicului a celor ediţiilor de până acum, organizatorii îşi propun continuarea seriei de evenimente şi în anul 2017, oferind publicului ocazia inedită a vizionării unor filme recente care, din păcate, au şanse foarte mici de a fi prezentate în oraşele de provincie. (sursa: Complexul Național Muzeal Curtea Domnească, Zilele filmului românesc)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.