DĂRUIEȘTE TIMP, DĂRUIEȘTE VIAȚĂ!: O CAMPANIE A POLIȚIEI

169

Dacă ești părinte:    

Discută zilnic cu copilul tău!

Încurajează-l, admiră-l, susține-l!

Fii primul care îl întreabă ce îl doare!

Oferă-i timp! Internetul nu poate înlocui afecțiunea, comunicarea și educația pe care doar tu i le poți oferi!

Supraveghează activitatea sa din mediul virtual și folosește internetul împreună cu el!

Stabilește de comun acord un program de utilizare a calculatorului și oferă-i alternative de petrecere a timpului liber!

Fii atent la schimbările lui de comportament!

Observă dacă are semne, cuvinte, pictograme desenate pe mâini, pe cărți, pe caiete!

Discută cu profesorii lui și apelează la autorități oricând ai nevoie de sprijin în gestionarea oricărei situații!

Dacă ești cadru didactic, lasă ușa comunicării deschisă!

Fii „familia” de la școală!

Vorbește deschis cu elevii tăi!

Arată-le că îți pasă de experiențele, emoțiile și frământările lor!

„Dă mâna” cu familiile lor și îndrumați-le împreună pașii în incursiunea vieții!

Forța ta de creație, de educație și de formare îi poate feri de orice problemă!

Fii tu răspunsul curiozității lor!

Fii atent la schimbările de comportament ale elevilor!

Observă dacă au semne, cuvinte, pictograme desenate pe mâini, pe cărți, pe caiete!

În contextul în care, în ultima perioadă, opinia publică a fost și este încă sub imperiul tragediilor ce se petrec în lume, dar și în țara noastră după accesarea jocului morbid ”Balena albastră”, recent, la sediul Inspectoratului de Poliție Județean Dâmbovița a avut loc o întâlnire a conducerii inspectoratului cu reprezentanții Instituției Prefectului, Inspectoratului Județean de Jandarmi, Inspectoratului pentru Situații de Urgență, Inspectoratului Școlar Județean, Centrului de Resurse și Asistență Educațională și cei ai Arhiepiscopiei Târgoviștei. Totodată, la activitate au participat șeful Serviciului de Ordine Publică, Compartimentul de Analiză și Prevenire a Criminalității și șeful Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Dâmbovița.

În cadrul întâlnirii, au fost dezbătute aspecte privind jocurile virtuale cu conținut nociv care conduc la tragedii, cu precădere în rândul elevilor de ciclu primar și gimnazial. De asemenea, au fost stabilite măsuri pentru prevenirea evenimentelor negative și pentru reducerea gradului de victimizare a copiilor. În această perioadă, polițiștii, împreună cu reprezentanții celorlalte instituții, desfășoară activități de informare în toate unitățile de învățământ din județ.

Poliția dâmbovițeană le recomandă părinților să aibă o bună comunicare cu propriul copil, să îl supravegheze îndeaproape și să-i acorde atenție. Stați de vorbă cu copiii dumneavoastră despre riscurile care ar putea să vină din participarea la provocări online. Ei ar putea să cadă pradă presiunii grupului și să nu conștientizeze riscurile la care se expun. Monitorizați aplicațiile pe care copilul dumneavoastră le folosește. Descărcați-le și utilizați-le, astfel încât să înțelegeți cum funcționează și ce rol au. Acest lucru vă va permite să aflați cu cine vorbește copilul în spațiul virtual. Fiți la curent cu ceea ce se întâmplă pe rețelele de socializare. Instalați un sistem de monitorizare care vă va permite să supravegheați activitatea copiilor pe internet. Manifestați atenție la cercul de prieteni ai copilului. Discutați în permanență despre idealurile, problemele și dorințele pe care copilul dumneavoastră le are. (sursa: Inspectoratul de Poliție al Județului Dâmbovița)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.