TÂRGOVIȘTE: DUMINICA FLORIILOR CU… ”MOFTURILE LUI NENEA IANCU”

147

Ce ați zice dacă ați alege ca ziua specială Duminica Floriilor să o încheiați cu o piesă bună, jucată în premieră la Târgoviște?

Teatrul Tony Bulandra ne ”poftește” la premiera spectacolului ”Mofturile lui Nenea Iancu”, duminică, pe data de 9 aprilie 2017, de la ora 19:00, în Sala Mare a Teatrului Tony Bulandra.

Un spectacol semnat de regizorul Mc Ranin, directorul teatrului, după texte miniaturale ale eternului I.L. Caragiale. Umorul, ironia sorții, comicul de situație și de caracter, hazul de necaz – pe toți acești „promotori” ai râsului i-a folosit Caragiale cu dibăcie în tot ceea ce a scris. Un spectacol mozaic, bazat pe texte cunoscute încă din școala primară, care educă și amuză deopotrivă, cu personaje incredibil de actuale. Ele își savurează parcă propriile „rateuri”, pentru care așteaptă o urmă de compătimire și implicitul efect comic. Pe scurt, le place să facă spectacol!

În distribuția spectacolului îi veți regăsi, cu mic cu mare, aproape pe toți actorii Teatrului ”Tony Bulandra”, și angajați și colaboratori permanenți: Delia Lazăr, Ioana Farcaș, Antonia Ionescu, Maria Nicola, Ana Maria Cucută, Camelia Varga, Monalisa Toncu, Corneliu Jipa, Ștefan Ștefănescu, Mircea Silaghi, Radu Câmpean, Cristian Olaru, Alexandru Năstase.

Viziunea asupra spectacolului este cea a unui carusel de întâmplări, de obiecte, de tipologii, de dorințe, de situații, de muchii de situație – specific caragialiene, acolo unde totul este tragic, dar nimic atât de tragic încât să nu poată fi privit cu ironie. Tristețile nu-și au locul, atunci când privești cu detașare amuzată noianul de întâmplări care se sublimează într-un hohot de râs. La finalul zilei, ai mai trăit o zi și ce ar fi însemnat ea fără niscaiva mofturi?!

”Noi vă propunem să vă răsfățați cu teatru, la teatrul nostru!” este minunata invitație lansată de echipa Teatrului de la Târgoviște. (sursa și foto: Teatrul Tony Bulandra)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.