DÂMBOVIȚA: PROIECTELE MINISTERULUI TRANSPORTURILOR PENTRU JUDEȚ

235

Ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, a efectuat vineri, 7 aprilie 2017, o vizită de lucru în județul Dâmbovița, împreună cu directorii generali ai CNAIR – Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere și al CFR Infrastructură. Scopul vizitei: inspecția principalelor obiective de investiții, prioritare pentru județ.

Obiectivele vizitate au fost:

– Drumul Naţional 7 Băldana – Titu, pentru care sunt necesare lucrări de lărgire la 4 benzi. După câţiva ani, în care proiectul a fost blocat, se are în vedere declanșarea unei noi licitații pentru proiectare și execuție. Pentru sectorul din oraşul Titu al DN 7, se lucrează la documentaţiile pentru obţinerea avizelor necesare începerii lucrărilor de modernizare a drumului.

– Un obiectiv important, identificat şi în Master Planul General de Transport, este Proiectul A1-Titu-Bâldana –Târgovişte – Sinaia, având denumirea de Trans- Regio Chindia. Drumul este împărţit în 3 sectoare şi are o lungime totală de 138,35 km. În acest moment, pentru primul sector, A1 –Titu, se elaborează documentaţia de atribuire pentru serviciile de proiectare ”Revizuire Studiu de Fezabilitate şi Proiect Tehnic”. Pentru Sectorul 2, Titu-Bâldana, urmează lansarea procedurii de achiziţie publică a serviciilor de proiectare şi execuţie, iar pentru cel de-al treilea sector se află în derulare contractul pentru revizuirea studiului de fezabilitate.

Pe DN 72 sunt necesare lucrări de punere în siguranţă a podului ale cărui structuri au fost, anii trecuți, afectate puternic de viituri. Pentru acest obiectiv de investiţii, se află deja pe circuitul de avizare proiectul de hotărâre de guvern a indicatorilor tehnico – economici.

Au fost inspectate și stațiile de cale ferată Titu şi Târgovişte, ambele fiind reparate capital în anul 2012 şi întreţinute prin programul anual de lucrări desfăşurat de CFR Infrastructură.

Obiectivul ”Modernizarea staţiei de cale ferată Târgovişte” face parte din cadrul unui program care cuprinde 47 staţii CF situate pe reţeaua TEN-T Core şi Comprehensive.

“Consider mai mult decât necesară, o deplasare în teren, nu pentru a urmări un obiectiv de investiţii, ci pentru a vedea problematica unui judeţ, per ansamblu. Voi continua seria de vizite pe judeţe, regiuni, pentru că infrastructura de transport trebuie văzută în totalitatea ei pentru a oferi cetăţenilor servicii conexe de transport. Pulsul proiectelor se ia din teren, de la constructori şi până la autorităţile locale, cu care este necesar să avem o colaborare strânsă în identificarea şi rezolvarea problemelor”, a declarat Ministrul Transporturilor, în cadrul vizitei, citat de site-ul instituției.

Ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, a purtat discuții cu autoritățile municipale și la Primăria Târgoviște și la Complexul Turistic de Natație. Primarul Daniel Cristian Stan a ținut să amintească, și pe pagina personală de facebook, că extinderea la 4 benzi a DN 71 Bâldana – Târgoviște este un proiect ”vital pentru județ și municipiu. După un an (2016) blocat inexplicabil, avem acum o asumare de termen pentru scoaterea la licitație, în pachet, a proiectării și execuției de lucrări: începutul semestrului II din acest an. Eu spun fără nicio temere că de acest subiect se leagă dezvoltarea dinamică și fără bariere a județului Dâmbovița și reședinței Târgoviște”, a menționat edilul.

Delegația, în frunte cu ministrul Cuc, a ajuns și la Pucioasa unde au fost vizitate ”toate punctele sensibile ale orașului, gestionate de direcțiile ministerului”, așa cum menționează pagina de facebook Buletin Pucioasa, preluând informațiile publicate pe contul personal de facebook de primarul orașului, Constantin Ana. „Discuțiile au început la podurile peste Bizdidel, unde am susținut cu tărie ca în momentul finalizării receptiei podului provizoriu sa circulăm pe el pe direcția Târgoviște – Sinaia, urmând ca pe sensul Sinaia – Târgoviște sa folosim podul actual, până la intrarea lui în reabilitare. Ideea mea a fost împărtășită si de domnul ministru și sunt convins ca va fi pusă în aplicare de cei din DRDP. Vizita a continuat la gară, clădire simbol a orașului Pucioasa și totodată o poartă de intrare în oraș. Am fost informați că, după ce vor obține avizele de la Ministerul Culturii, clădirea va intra într-o reabilitare consistentă, pentru a i se reda strălucirea de altădată. Am insistat apoi să le prezentăm centrul orașului, pentru a vedea starea de degradare a trotuarelor din zona centrală, ce sunt tot proprietatea Companiei Naționale Autostrăzi și Infrastructură Rutieră. Le-am explicat că am făcut adrese la CNAIR pentru a prelua aceste zone în vederea reabilitarii si pentru ca sunt parte integrantă a proiectului pe POIM, nu pot fi cedate către autoritățile locale. Am primit asigurări că acest proiect, Bâldana-Târgoviște-Pucioasa-Sinaia va fi scos la licitație în trimestrul III, urmând ca orașele sa fie tratate cu prioritate. La sediul primăriei am discutat o altă problemă foarte importantă a orașului: porțiunea din DN71 cuprinsă între podul de la intrare și cartierul Filatură. În fața domnului ministru, mi-am luat angajamentul că vom face tot posibilul pentru a reface canalizarea în zona cu probleme și că vom face recepția până în luna iulie, urmând ca în aceste condiții DRDP să toarne un covor asfaltic pe toată suprafața aflată astăzi într-o stare deplorabilă. Am o mare satisfacție că, în sfârșit, suntem ascultați, însă satisfacția o sa fie deplină atunci când o să vedem că soluțiile prind contur pe teren”, a scris primarul de la Pucioasa pe pagina personală de facebook. (surse și foto: Ministerul Transporturilor, paginile de facebook Daniel Cristian Stan, Buletin Pucioasa)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.