”GAIȚELE”: DE LA TÂRGOVIȘTE, PE MARILE SCENE ALE ȚĂRII

256

Teatrul Tony Bulandra din Târgoviște a fost prezent la Iași, în zilele de 3-4 aprilie 2017, unde a jucat pe scena Teatrului Național Vasile Alecsandri spectacolul ”Gaițele”, iar în aceste zile se va afla la Timișoara, Cluj și Oradea.

Spectacolul de mare succes, semnat de Mc Ranin, directorul teatrului târgoviștean, s-a jucat și la Iași în fața unei săli arhipline, de peste 700 de locuri. Succesul a fost răsunător, confirmat de hohotele de râs din timpul reprezentațiilor și de aplauzele îndelungate.

Alături de actrițele Florina Cercel (Teatrul Național București), Carmen Tănase, Virginia Rogin (Teatrul Odeon București) și Carmen Ionescu (Teatrul Național București), publicul ieșan a putut admira calitățile interpretative ale actorilor Teatrului Tony Bulandra: Mircea Silaghi, Ana Maria Carablais, Liviu Cheloiu, Sebastian Bălășoiu, Antonia Ionescu, Ioana Farcaș, Maria Nicola.

Teatrul Tony Bulandra a împlinit în 2017 15 ani de existență și se poate lăuda cu o trupă foarte bine pregătită și închegată cu care s-au pus în scenă mari texte din dramaturgia românească și universală. Mc Ranin a înființat acest teatru în 2002 și l-a îndrumat spre succese internaționale, stabilind contacte cu teatre de prestigiu din lume care au participat în Festivalul Babel din Târgoviște, ajuns la cea de-a VII-a ediție.

De la premiera care a avut loc în urmă cu 2 ani (24 aprilie 2015, Târgoviște), spectacolul ”Gaițele” s-a mai jucat în București, Pitești, Focșani, Brașov, Slobozia, Galați, Constanța și, așa cum am menționat, va avea reprezentații și la Timișoara, Cluj, Oradea. De altfel, despre aceste reprezentații a vorbit și marea actriță Florina Cercel, în cadrul emisiunii moderate de Mihai Morar la postul TV Antena Stars, ”Răi da’ buni”, artista amintind tuturor, cu o energie de invidiat, în ciuda unor greutăți și cumpene inimaginabile prin care a trecut în viață: ”Din teatru nu se iese la pensie”.

”Gaițele” este un text aflat la porțile absurdului, o comedie care lasă un gust amărui, care îndeamnă la reflecție. Personajele din această piesă, și din spectacolul teatrului târgoviștean, au reacții dramatice, explozive, provocate de acțiuni minime, sau adeseori complet neprovocate. ”Gaițele” lui Alexandru Kirițescu sunt tinere și contemporane. (sursa și foto: Teatrul Tony Bulandra Târgoviște)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.