TÂRGOVIȘTE: VEȘTI BUNE PENTRU CINEMATOGRAFUL INDEPENDENȚA

232

Aflat pe lista de priorități și de promisiuni a actualei administrații municipale de la Târgoviște, fostul Cinematograf Independența va intra, în sfârșit, în reparații și reabilitare, încheind o ”serie” de ani în care a zăcut abandonat, degradat și deteriorat.

Primarul Daniel Cristian Stan a anunțat în urmă cu puțin timp, pe pagina personală de facebook, că în ședința Comisiei Tehnico-Economice din Ministerul Dezvoltării Regionale a fost acordat, în data de 11 aprilie 2017, aviz favorabil pentru Cinematograful Independența, obiectivul intrând astfel, după aproape doi ani de încercări, în ultima etapă pentru aprobarea finanțării.

Ca și cum perioada de ”film horror” nu era suficientă, Cinematograful Independența a trecut printr-o perioadă lungă de birocrație, pentru că autorităților municipale li s-au tot cerut documentații peste documentații, tot felul de avize de la Compania Naţională de Investiţii. Acum, după aproape doi ani de eforturi, intervenții și drumuri la București, iată că a venit și vestea cea bună, iar Cinematograful Independența a mai făcut un pas spre reabilitarea mult visată de dâmbovițeni. Situația a devenit deja ”de viață și de moarte”, întrucât, conform legilor în vigoare, în cazul în care Cinematograful Independenţa nu este reabilitat, modernizat şi dotat cât mai curând, Primăria Târgovişte poate să piardă proprietatea lui, iar obiectivul ar putea intra, prin intervenţia Ministerului Culturii şi Cultelor, în patrimoniul public al statului. Așa că administraţia municipală a insistat și a tot insistat, astfel încât obiectivul să ajungă la pasul de azi, deosebit de important. Convocați în data de 10 aprilie 2017 în şedinţă extraordinară, consilierii municipali de la Târgovişte au votat și proiectul de hotărâre ce viza predarea către Ministerul Dezvoltării Regionale a amplasamentului ”Cinematograf şi teren aferent”, dar și asigurarea condiţiilor în vederea executării obiectivului de investiţii „Modernizare şi Reabilitare Cinematograf Independenţa”.

În momentul de față, la Târgoviște, funcționează două cinematografe de capacitate mai mică, particulare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.