ARHIEPISCOPIA TÂRGOVIȘTEI: DARURI PASCALE DIN MARE CREDINȚĂ

147

Perioada premergătoare sfintelor sărbători pascale înseamnă, mai mult decât în orice altă perioadă de an, și un moment al autocăutărilor, un moment al introspecției, poate pentru fiecare dintre noi, un moment în care vrem să dăruim mai mult și ne aplecăm mai mult și spre problemele celor de lângă noi.

Ca de fiecare dată, Arhiepiscopia Târgoviștei intensifică acțiunile filantropice, fără ca acest lucru să însemne că în celelalte zile din an semenii sunt uitați. Dimpotrivă, în măsura în care se poate, toți cei care cer ajutor sunt sprijiniți.

Marți, 11 aprilie 2017, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop și Mitropolit Nifon, Sectorul Social-Filantropic al Arhiepiscopiei Târgoviștei a oferit alimente pentru masa pascală unui număr de 22 de familii, însemnând circa 70 de persoane, care fac parte din cadrul ”Asociației tinerilor care acorda o șansă”, proveniți din orfelinate. Desfășurată în apropierea sărbătorii Învierii Domnului, această acțiune este un semn de generoasă solidaritate față de semeni, ce se dorește a fi multiplicat în comunitatea noastră locală de către oameni și instituții.

De asemenea, Centrul Eparhial al Arhiepiscopiei Târgoviștei, împreună cu parohiile din municipiul Moreni, a oferit familiei unui tânăr din localitate, suferind de o boală gravă, suma de 3.000 lei, necesară pentru tratamentul afecțiunii de care suferă.

Activitatea social-filantropică a continuat cu sprijinirea Căminului de bătrâni de la Pucioasa, cu produse alimentare și igienico-sanitare. Această acțiune a fost posibilă prin implicarea parohiilor Dealu Mare, Doicești, Iedera și Măgura din Protoieria Pucioasa, ca parte a obișnuitei acțiuni săptămânale de sprijinire a instituțiilor sociale din județul Dâmbovița, inițiată de către Înaltpreasfinția Sa.

Amintim și faptul că sâmbătă, 8 aprilie 2017, chiar înainte de Duminica Floriilor, preoții de la Parohia Sf. Arhangheli din Târgoviște au săvârșit botezul pentru o fiică a parohiei care s-a născut cu o gravă afecțiune cardiacă. Cu acest prilej, Centrul Eparhial al Arhiepiscopiei Târgoviștei, împreună cu parohia mai sus menționată, a oferit copilului suma de 1500 lei, necesară continuării investigațiilor medicale la o clinică specializată. (foto: Arhiepiscopia Târgoviștei)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.