ARHIEPISCOPIA TÂRGOVIȘTEI: „TOT CE VOIȚI SĂ VĂ FACĂ VOUĂ OAMENII, FACEȚI-LE ȘI VOI LA FEL”

474

Miercuri, 12 aprilie 2017, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop și Mitropolit Nifon, au continuat acțiunile social-filantropice, intensificate în apropierea marii sărbători creștine a Învierii Domnului. La Parohia Ionești, Protoieria Găești, Pr. Marian Lincă a dăruit unor persoane defavorizate (bătrâni și copii) alimente, dulciuri, jucării, îmbrăcăminte și încălțăminte, iar Pr. Preda Vasile Silviu Gheorghe de la Parohia Bădulești, împreună cu Pr. Herovic Neculae, de la Parohia Crângurile de Sus, au dăruit alimente și produse igienico-sanitare Caminului de Bătrâni Pătroaia. Ambele acțiuni social-filantropice s-au ridicat la suma de 6.450 lei.

În aceeași zi, la Centrul Social Creştin al Arhiepiscopiei Târgoviştei, ca de fiecare dată în apropierea sărbătorii Învierii Domnului, Înaltpreasfinţitului Părinte Arhiepiscop şi Mitropolit Nifon a oferit daruri, constând din îmbrăcăminte, încălţăminte şi dulciuri, unui număr de 22 copii de la Centrul de Servicii Sociale “Floare de Colţ” din Târgovişte şi celor 8 copii din cadrul Apartamentului protejat “Sf. Ier. Nicolae” al Centrului Social Creştin al Eparhiei noastre. În cuvântul său, Înaltpreasfinţia Sa s-a adresat în special tinerilor prezenţi, aprofundând sensul duhovnicesc al Săptămânii Patimilor pentru înţelegerea Învierii Domnului şi a nevoii de promovare a iubirii faţă de aproapele, ca necesitate a vieţii cotidiene, ca mărturie a trăirii Evangheliei lui Hristos şi ca semn de speranţă, lumină şi solidaritate creştină.

Amintim că, în această perioadă, în Arhiepiscopia Târgoviştei, în majoritatea parohiilor, se derulează activităţi social-filantropice, ce au în vedere bătrâni, bolnavi, săraci, copii, ori semeni aflaţi în dificultate. (foto: Arhiepiscopia Târgoviștei)