SPECTACOL EVENIMENT: AG WEINBERGER, PENTRU A DOUA OARĂ LA TÂRGOVIȘTE

163

Teatrul Tony Bulandra din Târgoviște vă invită sâmbătă, 29 aprilie 2017, ora 19:00, Sala Mare, la un spectacol eveniment: noua stagiune muzicală AG Weinberger. Orice aventură începe cu o nevoie şi orice nevoie naşte o poveste, iar povestea are un început. Muzică electronică, jazz, blues, soul, rock… un suflu nou!

Un concept inedit, un spectacol Multimedia – cele mai uimitoare poveşti ale secolului trecut spuse azi, în secolului XXI. Un spectacol care vorbeşte despre una dintre cele mai frumoase călătorii muzicale transpuse în imagine, de la blues-ul tradiţional şi până la electro, de la naşterea patefonului până la noile tehnologii sonore. Flux continuu de sunet, imagine, culoare şi emoţie. Povestea unui GRINGO care pulsează viu, călătoreşte azi, în acordurile străzii deceniului doi. Povesteşte în imagini cele mai cuceritoare experienţe ale secolului trecut, dar cu tehnologia de azi.  O aventură stilistică inedită şi novatoare se naşte chiar sub ochii noştri.

”GringoTronic” – o îngemănare de stiluri, armonii şi influenţe, pornind de la piesele clasice până la elementele de muzică electronică, însoţite de loopuri de chitară, voce, muzicuţă şi lapsteel guitar, toate filtrate în stilul propriu al lui AG Weinberger. Un experiment sintetic, post-modern, într-un minunat recital de virtuozitate.

AG Weinberger, singurul artist de blues din România nominalizat la Premiile Grammy pentru 7 categorii, decorat cu „Ordinul Meritul Cultural în grad de Cavaler”, semnatar al unui număr impresionant de albume şi muzică de scenă pentru producţii de teatru, realizator de emisiuni TV, revine așadar pe scena Teatrului de la Târgovişte. AG Weinberger s-a mai aflat în fața publicului de aici în data de 5 martie 2016.

Deși a fost supranumit Mr. Blues al României, artistul a mărturisit recent: ”Eu nu sunt Blues … nu pot fi Blues … în cel mai bun caz sunt înrudit cu Blues-ul… europenii nu au cum să cânte Blues autentic … aceste etichete au fost puse pe mine de presa docilă şi incultă. Ce să fac?”

Discografie

– În 1996, A. G. Weinberger lansează primul album de Blues din România „Good Morning, Mr. Blues”.

– În 1997 lansează cel de-al doilea album, „Standard Weinberger”. Concertul de lansare de la Sala Radio – susţinut de CONNEX, care a fost televizat pe TVR1 şi vizionat de 6 milioane de telespectatori, a avut menirea de a scoate Blues-ul din underground oferindu-l astfel publicului larg din România. Acest album a obţinut premiul “Cel mai bun disc de jazz al anului ’97” oferit de revista “Actualitatea Muzicală”.

– În 1999, la discografia artistului se adaugă cel de-al treilea album, “Transylvania Avenue”, înregistrat la Budapesta.

– În 2006, apare în premieră absolută pentru România “Nashville Calling” – primul album al artistului înregistrat şi produs integral în SUA.

– In 2008, apare dublul album “Guitar Man vol. 1 & vol. 2.

– O altă activitate de excepţie a lui A. G. Weinberger o constituie colaborările cu numeroase teatre din ţarǎ, scriind muzica de scenǎ pentru 17 producţii de teatru.

Citate din SUA despre Mr. Blues al României:

“Un chitarist foarte bun, dinamic.” B. B. King

“Zelul de misionar pentru promovarea Blues-ului este evident în toate realizările sale muzicale.” Revista “Big City Blues Magazine”, Detroit

“Muzică de clasă mondială, cu o aromă unică.” Cotidianul “Las Vegas Review Journal”

“Este un extraordinar prieten şi un adevărat Bluesman.” Son Seals

“Un chitarist excelent şi charismatic.” Brian Spencer, Radio KUNV 91,5 FM, Las Vegas

“În muzica lui, există sinceritate şi o reală pasiune.” Cotidianul “The Jonesboro Sun”

“Nume cu rezonanţă, cu o muzică bine cîntată, bine înregistrată, bine orchestrată, bine produsă.” Bruce Iglauer – Casa de Discuri Alligator Records

“Este pur şi simplu un monument al tezaurului muzicii americane, Blues-ul.” Saptaminalul national american de de divertisment ”Call Back Magazine”

Puteți urmări AICI http://zidezi.ro/bihoreni-cu-care-ne-mandrim/a-g-weinberger.html un interviu de senzație cu artistul, realizat în 13 aprilie 2017 de publicația on line zidezi (Oradea & Bihor)

(sursa și foto: Teatrul Tony Bulandra; pagina de facebook AG Weinberger)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.