19-24 APRILIE: AȘII CHIMIEI, LA TÂRGOVIȘTE

217

Județul Dâmbovița, prin Inspectoratul Școlar Județean, este gazda ediției 51 a Olimpiadei Naționale de Chimie 2017. Acest eveniment școlar, care va aduce la Târgoviște cei mai buni elevi la chimie, se va desfășura în perioada 19-24 aprilie 2017, iar deschiderea oficială va avea loc pe 19 aprilie 2017, începând cu orele 18.00, la Casa de Cultură a Sindicatelor.

Pentru site-ul dedicat acestui eveniment, președintele Consiliului Județean Dâmbovița – dl Alexandru Oprea a declarat: ”Organizarea Olimpiadei Naționale de Chimie în județul nostru nu poate decât să ne onoreze. Vom avea prilejul să întâlnim elevi străluciți, alături de călăuzele lor pe drumul cunoașterii și performanței. Sunt bucuros că voi putea să vă strâng mâna și să vă felicit pentru rezultatele voastre, încununarea unei munci neobosite. Fiecare dintre dumneavoastră s-a angajat într-o competiție strânsă pentru ca, an de an, medaliile cucerite la olimpiadele naționale și internaționale să ducă mai departe renumele școlii românești. Mă bucur că principiul vostru este cel olimpic, mă bucur că participați și reușiți să faceți performanță. Prin rezultatele dumneavoastră, România are speranțe, pentru că voi sunteți viitori profesioniști și sunteți acei tineri de excepție de care țara noastră are nevoie. Pentru a face față schimbărilor și pentru a ajuta la dezvoltarea societății noastre, voi, generația tânără, trebuie să dobândiți o bază solidă de cunoștințe pentru a deveni cetățeni responsabili, capabili să facă față provocărilor lumii contemporane. Totodată, am convingerea că o legătură strânsă între autorități, cadre didactice și părinți este premisa luării celor mai bune decizii pentru elevi. Profit de această ocazie pentru a le mulțumi cadrelor didactice pentru devotamentul de care dau dovadă, pentru excelență în activitatea dumnealor și pentru dedicarea cu care își pregătesc elevii, pentru motivația de a duce zi de zi, an de an, generații mai departe, pe culmile cunoașterii. Dumneavoastră vă revine rolul cel mai important – acela de a transforma acești copii în oameni responsabili, de a-i îndruma către noi orizonturi de dezvoltare și cunoaștere. Vă felicit pe toți, elevi și profesori, pentru profesionalismul cu care ați abordat fiecare concurs în parte și pentru rezultatele deosebite pe care le-ați obținut în numele instituțiilor de învățământ, pe care cu cinste le reprezentați. Vă urez succes în competiția în care ați intrat și vă doresc să petreceți într-un mod cât mai plăcut aceste zile în județul nostru!”

De asemenea, inspectorul școlar general – prof. Sorin Ion a precizat: ”Suntem onorați să fim, în acest an, gazdele unei competiții de înaltă ținută intelectuală, Olimpiada Națională de Chimie, și să avem alături, pentru câteva zile, cei mai buni elevi din țară. Astfel de olimpiade constituie adevărate probe de talent, de profesionalism, răsplătind munca, perseverența și dăruirea tuturor celor implicați, elevi și cadre didactice, deopotrivă. Sperăm ca premiile obținute la finalul acestui concurs să fie pe măsura așteptărilor voastre și a eforturilor pe care le-ați făcut, pentru a ajunge la un asemenea nivel de performanță. Vă doresc mult succes!”

La Olimpiada Națională de Chimie vor participa: 92 de elevi de clasa a VIII-a, 66 de la clasa a IX-a, 67 de la clasa a X-a, 111 de la clasa a XI-a și 33 de la clasa a XII-a. Joi, 20 aprilie 2017, între orele 9.00-12.00, COlegiul Național Carabella va găzdui desfășurarea probelor teoretice, vineri, 21 aprilie 2017, între orele 9.00-12.00, va avea loc proba practică la Universitatea Valahia și la Colegiul Naţional Ienăchiţă Văcărescu. Sâmbătă, 22 aprilie 2017, în intervalul 9.00-14.00, va avea loc desfăşurarea probei de baraj – la Colegiul Naţional Constantin Carabella. Duminică se vor rezolva contestațiile, iar luni, 24 aprilie 2017, de la ora 9.00, Clubul Studenților va găzdui festivitatea de premiere. (sursa: onc.isj-db.ro)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.