DÂMBOVIȚA: COD GALBEN PRELUNGIT

141

Meteorologii au actualizat avertizările meteo Cod Galben pentru intervalul 20 aprilie 2017, ora 15:00 – 21 aprilie 2017, ora 14, fenomenele vizate fiind: precipitaţii însemnate cantitativ, ninsori şi strat de zăpadă, intensificări ale vântului. Așadar, în Moldova și Transilvania vor predomina ninsorile, iar în nordul Munteniei și al Dobrogei vor fi precipitații mixte. La munte va continua să ningă și se va depune strat de zăpadă. Cantităţile de apă vor depăşi 20…25 l/mp și pe arii restrânse 40 l/mp. Totodată, vântul va avea intensificări temporare îndeosebi în regiunile estice, unde viteza la rafală va atinge 55…65 km/h.

Specialiștii avertizează că vremea va fi deosebit de rece pentru această perioadă în toate regiunile și se va produce brumă, în cursul nopții de joi/vineri, îndeosebi în regiunile vestice, iar în noaptea de vineri/sâmbătă  în cea mai mare parte a țării.

Dacă zonele amintite au ”scăpat” doar cu Cod Galben, din păcate în cea mai mare parte a Moldovei, începând cu după-amiaza zilei de joi, 20 aprilie, se instalează Cod Portocaliu. Meteorologii spun că vor fi precipitații însemnate cantitativ și se vor cumula local 50…60 l/mp . La începutul intervalului precipitațiile vor fi sub formă de ploaie, lapoviță și ninsoare, iar din cursul nopții de joi/vineri (20/21 aprilie) vor predomina ninsorile și  se va depune strat de zăpadă. În cea mai mare parte a Carpaților Orientali și Meridionali, va continua să ningă și se va depune strat de zăpadă consistent. Vântul va avea intensificări temporare, cu rafale de 50…65 km/h, iar pe crestele montane de peste 70 km/h. În funcţie de evoluţia meteorologică, Administraţia Naţională de Meteorologie va actualiza mesajul. (sursa: meteoromania.ro)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.