DÂMBOVIȚA: VIN TURCII… CU INVESTIȚII ȘI LOCURI DE MUNCĂ

505

Vești din ce în ce mai bune pentru viitorul economic al județului Dâmbovița! Joi, 20 aprilie 2017, la sediul Consiliului Judeţean Dâmboviţa, preşedintele Alexandru Oprea şi vicepreşedinţii Claudia Gilia şi Alin Manole au purtat discuţii cu reprezentanţii a trei companii turceşti care sunt interesate să demareze investiţii în judeţul Dâmboviţa. Potrivit site-ului Consiliului Județean Dâmbovița, este vorba despre societăţile MEFA ENDÜSTRI, TELAS şi A GROUP (AKIM METAL, AKPLAS, AKSEM) care vor deschide, în localităţile Comişani şi Văcăreşti, fabrici pentru realizarea de componente necesare în procesul de producţie al firmei SC ARCTIC SA.

Potrivit investitorilor, lucrările, în valoare totală de aproximativ 33 milioane euro, vor demara în următoarele 2 – 3 luni. Prin finalizarea acestei investiţii, se preconizează a fi create aproape 400 de locuri de muncă. Oamenii de afaceri prezenţi la sediul Consiliului Judeţean Dâmboviţa au cumpărat terenurile în vederea demarării investiţiei. În scurt timp vor depune şi documentele necesare în vederea obţinerii avizelor şi autorizaţiilor specifice.

Președintele Consiliului Județean Dâmbovița, dl Alexandru Oprea, a precizat și pe pagina personală de facebook: ”Fabrica ARCTIC de la Ulmi atrage noi investitori în judeţul Dâmboviţa. Am discutat astăzi cu reprezentanţii societăţilor MEFA ENDÜSTRI, TELAS şi A GROUP (AKIM METAL, AKPLAS, AKSEM) cu privire la deschiderea unor fabrici în localităţile Comişani şi Văcăreşti. Terenurile au fost cumpărate şi urmează să fie depuse şi documentele necesare în vederea obţinerii avizelor şi autorizaţiilor specifice. Finalizarea acestei investiţii va determina apariţia a peste 400 locuri de muncă”.

Cele trei companii turcești sunt unele de succes în domeniul producerii de componente de uz casnic. Înfiinţată în anul 1981, compania TELAS are peste 450 de angajaţi şi activează, în prezent, prin intermediul a patru unităţi de producţie în Turcia, urmând a se extinde şi în România. Cu o cifră de afaceri de 25 milioane euro, firma va funcţiona în România sub denumirea de TELASRUBER. În ceea ce priveşte A GROUP, aceasta urmează ca, până în anul 2021, să contribuie la dezvoltarea proiectelor demarate de SC ARCTIC SA prin investiţii în valoare totală de 22,5 milioane euro. Parte a acestui concern, AKIM METAL are o cifră de afaceri de 134 milioane Euro şi 1700 de angajaţi, urmând a funcţiona în ţara noastră sub denumirea de CURENT METAL. Cu peste 1.000 de angajaţi şi o cifră de afaceri de 57 milioane Euro, MEFA ENDÜSTRI este unul dintre cei mai importanţi producători din Turcia în industria de profil.

Amintim că la Ulmi, SC ARCTIC SA a demarat o investiție deosebit de importantă pentru județul Dâmbovița: fabrica de mașini de spălat rufe. Cu această unitate ARCTIC va deveni unul dintre cei mari producători din Europa în domeniul producției de mașini de spălat, iar impactul va fi resimțit la nivel economic și social, în Dâmbovița urmând a fi create numeroase locuri de muncă. Potrivit Consiliului Județean Dâmbovița, lucrările, în valoare totală de 82.867.970 lei, urmează a fi executate în termen de 24 luni de la data emiterii autorizației (13 aprilie 2017). De altfel, este binecunoscut că, prin renumita fabrică de frigidere de la Găești, ARCTIC (Grupul Arcelik din Turcia), a reușit să revitalizeze nu doar acest oraș dâmbovițean, ci și întreaga zonă, prin crearea a peste 4000 locuri de muncă. (sursa și foto: cjd.ro; pagina de facebook Alexandru Oprea)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.