25 APRILIE: PIANUL CĂLĂTOR AJUNGE LA TÂRGOVIȘTE

161

În perioada 5 aprilie – 4 mai 2017, deci timp de o lună, pentru al șaptelea an consecutiv, pianistul Horia Mihail se află într-un turneu extraordinar național intitulat ”Pianul călător”.

Din fericire pentru publicul dâmbovițean, talentatul pianist susține un concert și la Târgoviște. Centrul Județean de Cultură Dâmbovița vă invită marți, 25 aprilie, de la ora 19.00, la un nou concert excepțional. Iubitorii muzicii clasice vor avea ocazia de a se întâlni la Muzeul de Istorie cu pianistul Horia Mihail.

Turneul extraordinar ”Pianul călător” a fost inițiat în anul 2011, alături de maestrul Horia Mihail aflându-se Radio România și Asociația culturală Accendo. Așadar, Horia Mihail a pornit anul acesta în a șaptea călătorie, încercând să demonstreze că valsul poate avea abordări diferite și că poate însemna pentru fiecare dintre noi cu totul și cu totul altceva.

Pianistul Horia Mihail a debutat în orașul său natal Brașov interpretând Concertul în Re major de J. Haydn la vârsta de 10 ani. De atunci, a concertat de peste 1000 de ori cu majoritatea orchestrelor simfonice din România, inclusiv cu Filarmonica ”George Enescu” din București și cu Orchestra Națională Radio. Horia Mihail a participat în ultimii ani la festivaluri precum Varna Summer International Music Festival, Bucharest Music Film Festival, Festivalul Internațional „George Enescu”, Festivalul international ”Nopti pianistice” de la Chișinău, Festivalul Internaținal de la Ushuaia. În afara scenelor din România, în ultimii ani, muzicianul a susținut recitaluri și concerte la Berlin, Praga, München, Paris, Lisabona, Londra, în Danemarca, Germania, Ungaria, Spania, Bulgaria sau Republica Moldova, dar și în Argentina, Chile, Statele Unite, China, Malayesia sau Japonia. (surse și foto: Centrul Județean de CUltură Dâmbovița, pianulcalator.ro, Radio România Actualități)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.