DÂMBOVIȚA: MINIVACANȚA DE 1 MAI CU… 243 DE POLIȚIȘTI SUPLIMENTAR PE TEREN

147

De Ziua Internațională a Muncii și Ziua Internațională a Tineretului, respectiv 1 și 2 mai 2017, 243 de polițiști dâmbovițeni vor fi zilnic în teren, pentru siguranța cetățenilor. Aceștia vor acționa suplimentar față de dispozitivul zilnic. În teren se vor afla 113 de patrule de siguranţă publică, dintre care 93 auto. Pentru fluidizarea traficului rutier şi prevenirea accidentelor de circulație, poliţiştii de la rutieră, sprijiniţi de cei de la ordine publică, vor dirija circulaţia pe drumurile naţionale şi județene și vor utiliza aparatele radar, pentru salvarea de vieți. Structurile de poliţie transporturi vor patrula pe trenurile de călători, cu precădere cele care circulă spre stațiunile montane și zonele de agrement, precum şi în staţiile şi triajele de cale ferată.

Cetățenilor li se recomandă să nu ezite să anunțe Poliția, în caz că sunt victime sau martori ai unor fapte antisociale.

Sfaturi pentru un trafic în siguranță

Și cum în perioada 28 aprilie – 2 mai 2017, se anticipează un trafic intens, în special pe principalele artere care leagă judeţul Dâmboviţa de staţiunile turistice montane şi zonele de agrement, pentru siguranţa traficului rutier şi reducerea victimizării cetăţenilor prin accidente de circulaţie, poliţiştii rutieri vor acţiona pe drumurile naţionale şi judeţene, utilizând autospecialele dotate cu echipamente de supraveghere video a traficului şi de măsurare a vitezei de deplasare a autovehiculelor.

Poliţia rutieră atrage atenţia conducătorilor auto cu privire la necesitatea respectării regulilor de circulaţie şi adoptarea unei conduite preventive, în vederea diminuarea riscului producerii unor evenimente rutiere nedorite.

Poliţiştii recomandă conducătorilor de vehicule să circule cu viteză adaptată permanent condiţiilor concrete din trafic, să evite depăşirile riscante, în special când se circulă în coloană. De asemenea, pentru un plus de siguranţă, se impune şi mărirea distanţei în mers între vehicule, mai ales atunci când carosabilul este umed.

Următoarele zile libere sunt 1 iunie – Ziua Copilului, 4 iunie și 5 iunie — Rusalii. (sursa: Inspectoratul Județean de Poliție Dâmbovița; foto: cvpress)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.