GĂEȘTI: ”CAFENEAUA PREVENIRII”

167

Vineri, 5 mai 2017, începând cu ora 15.00, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Dâmboviţa
organizează activităţi în cadrul Campaniei ”Cafeneaua Prevenirii”, având anul acesta ca temă „PRIETENIA”.

În cadrul activităţilor, polițiștii, studenţii din cadrul Universităţii Valahia din Târgovişte – Facultatea de Drept şi Ştiinţe Administrative, alături de voluntarii Organizaţiei „Salvaţi Copiii” vor discuta cu liceenii din oraş (în incinta localului Varuna din Găești, str. 13 Decembrie) despre problemele specifice adolescenţilor/tinerilor, alegerea grupului de prieteni, consecinţele apartenenţei la un anturaj nepotrivit, consolidarea relaţiei elev – profesor – părinte.

Activitățile au loc în cadrul proiectului “Atenție! E viața ta !”, derulat de Inspectoratul de Poliție Județean Dâmbovița în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean, Organizația “Salvați Copiii” și Facultatea de Drept și Științe Administrative din cadrul Universității Valahia Târgoviște, scopul său fiind prevenirea delincvenței juvenile.

Întâlnirile anterioare au avut loc la: Târgoviște (la finalul lunii martie, cu tema ”Fii om” și cu participarea a 60 de elevi și studenți), la Moreni (în luna februarie, în contextul sărbătoririi Dragobetelui, cu tema „Nu te lăsa păcălit(ă)!”).

La aceste activități au fost discutate, inclusiv cu psihologi, dar și cu oameni ai legii, aspecte privind cauzele şi factorii favorizanţi ai violenţei, dimensiunile şi formele de manifestare precum şi modalităţi de prevenire a acestui fenomen care afectează toate categoriile de persoane, indiferent de vârsta sau de statutul social al celor implicaţi. Întâlnirile au rolul și de a contribui la descurajarea comportamentului antisocial în rândul tinerilor aflați în plină dezvoltare și la conștientizarea consecințelor încălcării legilor. (sursa și foto: dbpolitiaromana.ro)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.