TÂRGOVIȘTE: LUNA ȘI LUMEA CULORILOR LA TONY BULANDRA

97

Sâmbătă, 6 mai 2017, de la ora 18:00, va avea loc în foaierul Teatrului Tony Bulandra din Târgoviște vernisajul expoziției de pictură „Intensități” a artistei Cornelia Gherlan. La eveniment vor participa și vor lua cuvântul Horațiu Mihaiu, regizor și scenograf, și Mc Ranin, manager al Teatrului Tony Bulandra. Expoziția, o adevărată explozie de culoare, o lume văzută prin ochii sensibili ai artistei și redată într-o paletă deosebită, va fi deschisă în perioada 6 – 30 mai 2017.

Potrivit site-ului Teatrului Tony Bulandra, Cornelia Gherlan este absolventă a institutului „Nicolae Grigorescu” în 1984 și membră a Uniunii Artiștilor Plastici din România începând din 1990. Artista a expus lucrări în cadrul a numeroase expoziții personale și de grup.

”Expoziția de la Târgoviște dezvăluie o nouă latură a viziunii artistei față de adâncimile sufletului uman. Ea realizează o pictură a căutării de sine, parcurgând cu pași pătrunzători un labirint al stărilor aprinse și imprevizibile, care totuși nu scapă niciodată de sub controlul unei interiorități pe cât de sensibilă, pe atât de echilibrată. Ca într-un carusel al căutărilor de sens, eu-l artistei urcă și coboară uneori abrupt, alteori domol, aprinzând și netezind trăirea celui care se face martor actului ei artistic. Cornelia Gherlan încântă și luminează prin sinceritatea absolută a intențiilor și gândurilor care par a incendia ființa cu întrebări, pentru a o lăsa apoi să se odihnească în albastrul senzației de răspuns. Caldă și rece, apropiată și totuși misterioasă, «INTENSITĂȚI» este expoziția prin care Cornelia Gherlan aduce la lumină parte semnificativă din adevărul existenței sale lăuntrice, prin poziționarea sinelui chiar în miezul paradoxurilor vieții”. Așadar, aproape toată luna mai puteți pătrunde în lumea colorată și profundă a Corneliei Gherlan. (sursa: Teatrul Tony Bulandra; foto: pagina de facebook Cornelia Gherlan)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.