DÂMBOVIȚA: VREME RECE ȘI PLOIOASĂ

174

Marți și miercuri, respectiv 9 și 10 mai 2017, vremea va fi deosebit de rece pentru această perioadă, avertizează meteorologii. De altfel, Administrația Națională de Meteorologie a emis deja o avertizare pentru perioada 7 mai, ora 16 – 9 mai, ora 23. Potrivit site-ului oficial al instituției, în intervalul menţionat vor fi perioade de timp, îndeosebi pe parcursul după-amiezelor și al serilor, în care instabilitatea atmosferică va fi accentuată și se va manifesta prin averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări ale vântului și cu aspect de vijelie şi pe arii restrânse căderi de grindină. Astfel de fenomene vor fi mai frecvente în zonele de deal și de munte, precum și în sudul, estul și centrul țării, iar cantităţile de apă vor depăşi local 15…20 l/mp și izolat 40…50 l/mp, lucru cu care s-au confruntat și dâmbovițenii din mai multe localități ale județului.

Potrivit Inspectoratului pentru Situații de Urgență Dâmbovița, mai multe gospodării au fost inundate în judeţ în urma ploilor torenţiale căzute la începutul acestei săptămâni. Astfel, în data de 7 mai 2017, pompierii au intervenit pentru evacuarea apei din curțile și locuințele dâmbovițenilor afectați. Detaşamentul Târgovişte a acţionat cu două autospeciale şi două motopompe pentru evacuarea apei din șase gospodării inundate în comuna Răzvad, iar pompierii de la Garda Vişina au intervenit pentru scoaterea apei dintr-o gospodărie inundată în comuna Ulieşti. De asemenea, tot la începutul săptămânii, pompierii de la Detaşamentul Târgovişte au fost solicitaţi şi au intervenit în comuna Şotânga – sat Teiş pentru salvarea unui bărbat surprins de o viitură şi rămas izolat în propria grădină, între o anexă gospodărească şi locuinţă.

Atenție: În noaptea de marți spre miercuri (9/10 mai) și în cursul zilei de miercuri (10 mai), vremea va deveni rece, temporar va ploua în jumătatea de sud-est a țării, la munte precipitațiile vor fi mixte, iar dimineața, mai ales în nordul și centrul țării, local se va produce brumă. În funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice, Administraţia Naţională de Meteorologie va actualiza atenționarea. (sursa: Administrația Națională de Meteorologie, pagina de facebook ISU Dâmbovița; foto: pagina de facebook ISU Dâmbovița)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.