”PRIMĂVARA CLASICĂ EUROPEANĂ”, LA TÂRGOVIȘTE: SUBLIM

147

Și a fost… a patra ediție a evenimentului, devenit tradițional de Ziua Europei (9 mai), intitulat ”Primăvara clasică europeană”! Găzduit de data asta de Teatrul Tony Bulandra, concertul ”Primăvara clasică europeană” a umplut sala până la refuz. Nici nu a fost de mirare cu așa ”distribuție”: îndrăgitul tenor târgoviștean, care în luna mai 2017, împlinește patru decenii de carieră, Florin Georgescu, alături de mai tinerii săi colegi, unul cu un CV mai impresionant decât altul: sopranele Tatiana Caisîn, Daniela Cârstea, Anișoara Cebotari, tenorii Vlad Miriță (un alt foarte îndrăgit târgoviștean) și Liviu Indricău. Alături de artiștii de operă și operetă, au urcat pe scenă pentru momente la fel de excepționale pianistul Ștefan Doniga, naistul (tot târgoviștean) Cristi Moroianu și nu în ultimul rând Corul de copii ”Bravissimo”, condus cu pasiune și profesionalism de dirijorul Elena Radu.

Acompaniați de Orchestra Simfonică ”Muntenia” a Centrului Județean de Cultură Dâmbovița, sub bagheta tânărului buzoian („adoptat” și de Dâmbovița) Daniel Jinga, cu toții au făcut din seara de 9 mai 2017 ceea ce de altfel au și anunțat: evenimentul cultural al anului.

S-au ascultat și aplaudat în ropote arii celebre, de la ”My fair lady” a lui Frederick Loewe, la ”Mio bambino caro” din ”Gianni Schicci” a lui Puccini , ”Te voi răpi la noapte” (cunoscuta arie din opereta ”Secretul lui Marco Polo”, în interpretarea magistrală a lui Florin Georgescu), până la ”Hora Staccato” a lui Grigoraș Dinicu, ”Ciocârlia” lui Angheluș Dinicu, prelucrări după Anton Pann (cine nu a auzit-o pe soprana Ana Cebotari interpretând ”Până când nu te iubeam” nu știe ce a pierdut!) și cunoscuta piesă de generic a celei mai longevive emisiuni a TVR ”Teleenciclopedia”, o piesă de Nicolae Kirculescu, transmisă sublim de orchestră și de pianistul Ștefan Doniga. Încheierea a aparținut, așa cum se procedează la concertele mari, la fel de celebrei arii ”Brindisi” din ”Traviata” lui Verdi. Au fost nu numai momente de excepție, desăvârșite, ci și momente de umor fin, de data asta sub ”bagheta” tenorului Florin Georgescu, pus pe glume cu mai tinerii colegi de scenă.

Seara s-a încheiat nu numai în ropote de aplauze și râuri de flori, ci și cu câteva cuvinte de mulțumire și apreciere, adresate parcă în numele întregii audiențe, de președintele Consiliului Județean Dâmbovița – Alexandru Oprea și primarul municipiului Târgoviște – Daniel Cristian Stan.

Ar mai fi multe de spus, însă concluzia rămâne una singură: dacă ați ratat anul acesta ”Primăvara clasică europeană”, la anul să nu o mai faceți! A fost sublim.

(foto: oficial media, preluare de pe pagina de facebook Vlad Miriță, Video: https://www.facebook.com/groups/artelespectacolului.oficialmedia/?fref=ts)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.