TÂRGOVIȘTE: AMBASADORUL ISRAELULUI, LA ȘCOALA ”SMARANDA GHEORGHIU”

357

Eveniment la la Şcoala Gimnazială „Smaranda Gheorghiu” din Târgovişte! Instituția educațională a primit azi, 11 mai 2017, vizita Excelenţei Sale, Ambasadorul Israelului în România, Tamar Samash, la concursul dedicat Zilei Naţionale a statului Israel. Totodată, evenimentul s-a bucurat de prezența preşedintelui Consiliului Judeţean Dâmboviţa, Alexandru Oprea, şi a vicepreşedintelui Claudia Gilia.

Cu acest prilej, preşedintele Alexandru Oprea i-a mulţumit doamnei ambasador pentru interesul acordat evenimentului, adresându-i invitaţia de a vizita judeţul Dâmboviţa şi declarându-se deschis la iniţierea unui dialog între cele două părţi cu privire la posibilitatea atragerii de investitori israelieni în judeţ. Totodată, preşedintele CJD le-a mulţumit şi tuturor celor care s-au implicat în organizarea acestei activităţi. Preşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa, Alexandru Oprea, a declarat: „Ceea ce aţi făcut astăzi este un exemplu de urmat. Este bine să ne amintim că noi, ca popor, suntem definiţi ca fiind un popor cu o toleranţă foarte accentuată cu privire la alte naţiuni conlocuitoare. Doamna ambasador, eu vă adresez invitaţia de a veni în judeţul Dâmboviţa într-o vizită oficială. Vă aşteptăm la Târgovişte! Vreau să vă asigur că ne dorim, în calitate de autorităţi, o colaborare mai strânsă cu reprezentanţi ai mediului de afaceri din Israel. Îi aşteptăm să vină să investească în judeţul Dâmboviţa.”

Totodată, Alexandru Oprea a ținut să amintească despre această întâlnire și pe contul personal de facebook: ”M-am întâlnit astăzi cu Excelenţa Sa Ambasadorul Israelului în România, Tamar Samash. I-am mulţumit pentru interesul acordat acestei frumoase acţiuni şi i-am adresat invitaţia de a vizita oficial judeţul Dâmboviţa. Am asigurat-o că ne dorim, în calitate de autorităţi, o colaborare mai strânsă cu reprezentanţi ai mediului de afaceri din Israel, reprezentanţi pe care îi aşteptăm să vină să investească în judeţul Dâmboviţa.”

Concursul intitulat „Cine ştie, câştigă!” a vizat cunoştinţele elevilor târgovişteni cu privire la istoria şi cultura statului Israel, din comisia de jurizare făcând parte atât Excelența Sa Tamar Samash, cât şi reprezentanţi ai autorităţilor administraţiei publice judeţene şi locale. Toţi participanţii au fost felicitaţi pentru rezultatele bune obţinute în cadrul concursului. La finalul acestuia, a avut loc o scurtă prezentare a statului Israel. Programul s-a încheiat cu scurte momente artistice reprezentative pentru identitatea poporului israelian.

La eveniment au mai participat: Cristian Daniel Stan – primarul municipiului Târgovişte, Ion Sorin – inspector şcolar general al Inspectoratului Școlar Județean Dâmboviţa, Gabriela Istrate şi Cristina Stroe – inspectori şcolari generali adjuncţi ai ISJ Dâmboviţa, Paul Schwartz – preşedintele Comunităţii Evreilor din Bucureşti, precum şi cadre didactice ale Şcolii Gimnaziale „Smaranda Gheorghiu” din Târgovişte. (sursa și foto: cjd.ro, pagina de facebook Alexandru Oprea)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.