DIN NOU DONARE DE SÂNGE ÎN ARHIEPISCOPIA TÂRGOVIȘTEI

666

Săptămâna trecută, în Arhiepiscopia Târgoviștei, a fost reluată Campania de donare de sânge. Astfel, joi, 11 mai 2017, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop și Mitropolit Nifon, a continuat ”Campania Donează sânge, salvează o viață”, ea desfășurându-se la Facultatea de Teologie și Științele Educației din cadrul Universității Valahia și la Seminarul Teologic Sf. Ioan Gură de Aur.

Au răspuns cu inima deschisă campaniei aproape 100 de studenți și elevi, voluntari donatori.

Amintim că această campanie are ca obiectiv donarea de sânge pentru Centrul de Transfuzii de Sânge Târgoviște. Alți 200 de voluntari au donat sânge în perioada 24-27 aprilie 2017, în protoieriile Târgoviște Nord și Târgoviște Sud, în cadrul aceleiași campanii.

Campania naţională ”Donează sânge! Salvează o viaţă!” a fost iniţiată de către Patriarhia Română, în anul 2013 și are ca scop informarea cetățenilor cu privire la nevoia reală de sânge pentru transfuzii din spitalele din România, creşterea numărului de donatori şi îmbunătățirea stocurilor sanguine. În România, datele din anul 2016 arătau că o persoană are nevoie de sânge la fiecare 3 secunde, în condiţile în care necesitatea de sânge era acoperită în medie, în proporție de 60% la nivelul întregii țări. Doar sub 2% din populaţia ţării donează sange, comparativ cu situația la nivel european unde, în medie, peste 10% din populație recurge la acest gest voluntar. (sursa: Arhiepiscopia Târgoviștei, evz.ro; foto: Arhiepiscopia Târgoviștei)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.