DÂMBOVIȚA: ZIUA INTERNAȚIONALĂ A FAMILIEI CU SIMPOZION ȘI PREMII

131

Ziua Internațională a Familiei a fost marcată și în Dâmbovița. În data de 15 mai 2017, la sediul Consiliului Județean, a avut loc simpozionul dedicat Zilei Internaţionale a Familiei, organizat prin Direcţia Generală pentru Protecţia Copilului Dâmboviţa.

În cadrul ceremoniei festive, au fost premiate trei familii din localităţile dâmboviţene Bezdead, Ocniţa şi Răzvad. Premiile acordate cu sprijinul Consiliului Judeţean Dâmboviţa, al Arhiepiscopiei Târgoviştei şi al Crucii Roşii Dâmboviţa au constat în bunuri de uz casnic, flori şi dulciuri.

Cu acest prilej, preşedintele CJD, Alexandru Oprea, a mulţumit partenerilor pentru susţinerea acordată acestui eveniment. Totodată, a transmis gândurile sale bune atât persoanelor prezente la eveniment, cât şi tuturor familiilor dâmboviţene, făcând apel la unitate şi înţelegere: „Trebuie să ne gândim să îi ajutăm şi pe cei care sunt  într-o situaţie mai puţin plăcută. Sper ca gestul nostru să fie urmat şi de alte instituţii. Înainte de funcţii şi distincţii, suntem cu toţii oameni şi nu trebuie să uităm acest lucru. Sper ca eforturile noastre, ale celor care ne-am implicat în organizarea acestor activități, să aducă bucurie familiilor prezente astăzi alături de noi. Urez tuturor dâmbovițenilor familii împlinite, cu copii și părinți sănătoși, realizări frumoase, pace și liniște sufletească!”

Ziua Internațională a Familiei a fost proclamată de Adunarea Generală a Organizației Națiunilor Unite în 20 septembrie 1993, ca eveniment cu dată fixă pe 15 mai a fiecărui an și reflectă importanța pe care comunitatea internațională o acordă familiilor. 1994 a fost declarat An Internațional al Familiei, iar începând cu anul 1995, Ziua Familiei este sărbătorită în multe țări, cu scopul de a sensibiliza opinia publică și de a sublinia importanța familiei, în condițiile în care oamenii au început să se îndepărteze de această instituție. La propunerea Institutului Român pentru Drepturile Omului, propunere susținută și de Patriarhia Română, ziua de 15 mai a devenit oficial și Ziua familiei române. (sursa: cjd.ro, Wikipedia; foto: cjd.ro)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.