CAMPANIA ”N-AVEM SÂNGE” AJUNGE ȘI LA TÂRGOVIȘTE

233

Crucea Roşie Română, în colaborare cu Institutul National de Transfuzie Sanguina si Centrul de Transfuzie Sanguina Bucuresti, va desfasura in perioada 16 – 31 mai 2017, o noua campanie de donare de sange.

Intitulată „N-avem sange”, campania se va desfășura în mai multe judete din țara, inclusiv în Dâmbovița. Campania isi propune cresterea rezervelor de sange din Centrele de Transfuzie Sanguina mai ales pentru mini-vacanta din perioada 1 – 5 iunie 2017, cand numarul donatorilor va fi mic si necesarul de sange va fi in crestere. „Zilele libere de la inceputul lunii iunie sunt o provocare pentru Centrul de Transfuzie Sanguina Bucuresti. Pentru ca numarul persoanelor care se prezinta sa doneze sange scade foarte mult in zilele libere, devine dificil de asigurat necesarul de sange pentru spitale. Campania de promovare a donarii de sange lansata de Crucea Rosie Romana in Bucuresti si in județele din proximitate este un ajutor foarte important pentru noi. Le mulțumesc zecilor de voluntari care se implica si fac apel la populație sa doneze sange„, a declarat Dr. Doina Goșa, directorul Centrului de Transfuzie Sanguina Bucuresti, potrivit site-ului Crucii Roșii Române.

Timp de două saptamani, o ”armată” formată din peste 100 de voluntari ai Crucii Rosii vor fi pe strazile din Bucuresti, Ploiesti, Alexandria, Târgoviște si Buzau si vor incerca sa informeze si, totodata, sa responsabilizeze oamenii de necesarul de sange din țară.

Acestia vor face cunoscute condițiile pe care trebuie sa le indeplineasca o persoana pentru a dona sange si etapele procesului de donare.

In plus, in zilele de 29, 30 si 31 mai a.c., centrul mobil de donare de sange din Bucuresti se va deplasa in localitațile Ploiesti, Alexandria si Târgoviște pentru o acțiune rapida de donare de sange.

„Campania lansata de Crucea Rosie Romana face apel la umanitate, solidaritate si la responsabilizarea oamenilor. Sangele este un țesut viu care nu poate fi inlocuit cu un produs de laborator, de aceea noi, oamenii, trebuie sa donam sange pentru cei care au nevoie. Ne dorim ca cetațenii sa raspunda la chemarea noastra si sa salveze vieți. Pot face acest lucru donand sange atat la Centrele de Transfuzie Sanguina, cat si la centrele mobile de sange„, a declarat Ioan Silviu Lefter, director general Crucea Rosie Romana.

Conform statisticilor, o persoana are nevoie de sange o data la 3 secunde, în medie, in Romania, este nevoie de 500.000 de unitati de sange anual şi doar 2% din populatie doneaza, asta în timp ce media europeana este de 10%.

Programul recoltărilor de sange la Centrele de de Transfuzie Sanguina si al amplasarii Centrelor mobile de donare de sange este următorul:

  • 16 – 31 mai, Bucuresti, recoltari la CTS din Str. Dr. Caracas Constantin nr. 2-8 , Sectorul 1, interval orar 07:30- 14:00
  • 16 – 22 mai, Buzau, recoltari la CTS Buzau, str General Grigore Bastan nr. 1, interval orar 07:30- 13:00
  • 29 mai Ploiesti – Centrul Mobil de Donare de Sange va fi amplasat in Centrul Municipiului Ploiesti in parcarea Palatului Administrativ in intervalul orar 09:00 – 14:00
  • 30 mai, Alexandria – Centrul Mobil de Donare de Sange va fi amplasat in parcarea Platoului Administrativ de langa Instituția Prefecturii, in intervalul orar 09:00 – 14:00
  • 31 mai, Târgoviște – Centrul Mobil de Donare de Sange va fi amplasat in Platoul Prefecturii, in intervalul 09:00 – 14:00

AICI găsiți toate criteriile și condițiile în care puteți deveni donator voluntar de sânge.

De asemenea, găsiți detalii despre condițiile de eligibilitate si recomandari inainte si dupa donarea de sange pe www.n-avemsange.ro

Sponsorul campaniei este Macromex (Edenia), iar partenerii media sunt: MVcom, Phoenix Media, Hotnews, IQads. (sursa și foto: Crucea Roșie Română)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.