ARHIEPISCOPIA TÂRGOVIȘTEI: PROIECTE PENTRU ELEVI, FINALIZATE CU SUCCES

131

Proiecte educaționale încheiate cu succes în Dâmbovița. Joi, 18 mai 2017, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop și Mitropolit Nifon, s-au finalizat două proiecte educaționale. Primul dintre ele, intitulat ”Drag de portul românesc”, s-a desfășurat sub coordonarea Prof. Floricica Ştefan (Religie) și a Prof. Angelica Duţu-Runceanu (Limba şi literatura română), în Sala de festivităţi a Colegiului Naţional „Constantin Cantacuzino”, el fiind derulat în parteneriat educațional cu Arhiepiscopia Târgoviștei și Inspectoratul Școlar Județean Dâmbovița, pe parcursul acestui an școlar. La proiect au participat 50 de elevi, scopul acestuia fiind promovarea portului popular românesc, cultivarea dragostei față de cultura materială a poporului, ca parte integrantă a folclorului, renașterea obiceiurilor și tradițiilor, dar și promovarea autenticului, a tot ceea ce este specific poporului român.

Al doilea proiect, denumit ”Bucuria Învierii Domnului în suflet de copil”, a fost dedicat elevilor din învățământul preuniversitar și s-a organizat trans-disciplinar, pe nouă secțiuni: decorațiuni, teatru, muzică, poezie, creații plastice, activități de voluntariat și filantropie, fotografie, film de scurt metraj, cunoștințe religioase. Acest eveniment educațional, la care au participat 630 de elevi, a fost coordonat de Pc. Pr. prof. Marian Dobrescu și Prof. Maria Ceauș, și cu implicarea altor profesori de Religie, desfășurându-se în parteneriat cu Arhiepiscopia Târgoviștei, Inspectoratul Școlar Județean Dâmbovița și Biblioteca Județeană I.H. Rădulescu, din Târgoviște.

La finalul ambelor evenimente educaționale, au fost oferite daruri pentru elevi din partea Arhiepiscopiei Târgoviștei, la inițiativa Înaltpreasfinșiei Sale. (sursa și foto: Arhiepiscopia Târgoviștei)