LA UNIVERSITATEA VALAHIA DIN TÂRGOVIȘTE: CEA MAI TARE ECHIPĂ DE MICROROBOTICĂ

192

Echipa formată din Ioan Alexandru Ivan, Florin Dragomir, Ion Valentin Gurgu, Nicolae Gabriel Rădulescu, Ioan Alin Bucurică și Ioana Daniela Dulamă va reprezenta Universitatea ”Valahia” din Târgoviște la concursul Mobile Microrobotics Challenge (MMC).

Evenimentul se defășoară în perioada 26 mai – 2 iunie 2017 la Sands Expo and Convention Centre,  Marina Bay Sands – Singapore și este organizat în cadrul prestigioasei conferințe intrenaționale ICRA – International Conference on Robotics and Automation, organizată sub egida IEEE – Institute of Electrical and Electronics Engineers și MNRA – Micro / Nano Robotics & Automation.

Probele MMC constau în dezvoltarea de soluţii inovative la scară mică, dedicate viitoarelor aplicaţii biomedicale şi nanotehnologiilor. Dispozitivele realizate de echipele participante vizează mai exact manipularea şi sortarea de celule, chirurgia minim invazivă sau asamblarea de structuri la scară micro şi nanometrică.

Merită amintit că, exact de la prima participare la acest eveniment, în 2015 la Seattle în SUA, echipa UVT a fost desemnată revelația competiției, reușind să ocupe locul I, respectiv locul al II-lea, la doua din cele trei probe ale MMC. Experiența din 2015 a oferit un plus de încredere echipei, iar efortul depus pentru îmbunătățirea dispozitivului microrobotic s-a materializat în anul următor la Stockholm, în Suedia, printr-un parcurs excelent în cadrul competiției. Echipa de cercetători nu doar că a reușit să se califice din nou în finală, ci a depășit totodată performanța precedentă, fiind singura echipă care a urcat la finele competiției de două ori pe treapta cea mai înaltă a podiumului, în cadrul galei decernării premiilor.

Totodată amintim că, anul acesta, echipa Universității ”Valahia” a obținut și Marele Premiu al Salonului și Premiul Societăţilor Comerciale în cadrul Salonului Internațional al Inovării și Cercetării ”Cadet INOVA’17”,  organizat de Academia Forţelor Terestre “Nicolae Bălcescu”, sub Înaltul Patronaj al Forumului Inventatorilor Români, inclus în Agenda Culturală a Sibiului.

Felicitări și succes pe mai departe! Suntem mândri de voi!

(sursa și foto: Universitatea Valahia Târgoviște)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.