„ROBOŢI ÎN ACŢIUNE” LA UVT: A ZECEA EDIȚIE

181

Facultatea de Inginerie Electrică, Electronică și Tehnologia Informației din cadul Universității ”Valahia” din Târgoviște, împreună cu Societatea de Robotică din România, filiala Târgovişte, organizează marți, 30 mai 2017, începând cu ora 11.00, în Campusul universitar, corp A, parter (Aleea Sinaia nr.13), a X-a ediţie a concursului tematic ştiinţific studențesc „ROBOŢI ÎN ACŢIUNE”.

Manifestarea va avea loc anul acesta cu ocazia aniversării a 25 de ani de la înființarea prestigioasei instituții de învățământ superior de la Târgoviște.

La a X-a ediție a concursului vor participa studenți sau echipe de studenţi şi elevi, care îşi expun realizările practice în domeniile Roboticii, Mecatronicii, Automaticii, Informaticii. Fiind o ediţie aniversară, în cadrul concursului se vor vizualiza aplicaţii tehnice realizate în facultatea târgovișteană, cum ar fi prima dronă construită la Târgoviște (încă din 2015), primul CNC (Computer Numerical Control) care frezează piese în mod tridimensional, prima celulă flexibilă de fabricaţie, primele sortatoare robotizate, primul robot endoscheletic, prima mână bionică, primul scanner laser pentru mapparea volumelor.

Pentru prima oară elevi de la Palatul Copiilor vor prezenta aplicaţiile premiate la concursurile naţionale. De asemenea, reprezentanţi ai Universitaţii Politehnica din Bucureşti vor fi prezenţi cu mai multe realizări mecatronice. Se vor acorda premii şi diplome tuturor participanţilor.

Imagini de la manifestare vor putea fi vizualizate printr-o transmisiune LIVE a evenimentului, pe canalul propriu de Youtube: http://www.srr.ssai.valahia.ro                              http://www.robotics-society.ro/

(sursa și foto: Universitatea Valahia Târgoviște)