UNIVERSITATEA VALAHIA TÂRGOVIȘTE, LA 25 DE ANI: DECERNĂRI DE TITLURI

223

Universitatea Valahia din Târgoviște sărbătorește în această perioadă 25 de ani de activitate, printr-o pleiadă de evenimente și manifestări științifice, care vor culmina vineri, 2 iunie 2017, la ora 20.00, cu un concert rock susținut de TROOPER & TIMPURI NOI în Campusul universitar (Aleea Sinaia nr.13).

Dimineața și după amiaza de vineri, 2 iunie, sunt dedicate decernărilor de titluri pentru cei mai prestigioși dascăli universitari ai universității târgoviștene.

Astfel, la Amfiteatrul ”Paraschiv Vagu” din Campusul universitar va avea loc decernarea titlurilor de Professor Honorificus distinșilor reprezentanți ai mediului academic:

  • Prof. univ. dr. ing. Maria IORDAN – Facultatea de Ingineria Mediului și Știința Alimentelor, Universitatea ”Valahia” din Târgoviște;
  • Prof. univ. dr. Aurel GABA – Facultatea de Ingineria Materialelor și Mecanică, Universitatea ”Valahia” din Târgoviște;
  • Prof. univ. dr. Ion STANCIU – Facultatea de Științe Umaniste, Universitatea ”Valahia” din Târgoviște;
  • Prof. univ. dr. Nikola YANKOV – Academia D.A. Tsenov, Svishtov, Bulgaria;
  • Prof. univ. dr. hab. Academician Grigore BELOSTECINIC – Academia de Studii Economice a Moldovei;
  • Prof. univ. dr. Maria Soledad CAMPOS DIEZ – Facultatea de Drept și Științe Sociale, Universitatea Castilla la Mancha, Ciudad Real, Spania.

Pentru merite deosebite, într-o zi specială prilejuită de aniversarea a 25 de ani de la deschiderea porţilor pentru întâmpinarea primilor studenţi de către Universitatea Valahia, primirea distinșilor reprezentanți ai mediului academic în rândul laureaților ”Professor Honorificus”  din cadrul comunităţii academice târgoviștene este onorantă și contribuie la sporirea autorității științifice a instituției.

Totodată, Senatul Universității Valahia va decerna titlul și diploma de Doctor Honoris Causa domnului prof.univ.dr. Florin GEORGESCU, Prim-viceguvernator și Vicepreședinte al Consiliului de Administrație al Băncii Naționale a României. Domnul prof. univ. dr.  Florin GEORGESCU este o personalitate remarcabilă, creator de școală în domeniul financiar-bancar, activitatea profesională a domniei sale reprezentând un etalon în domeniul studiilor economice. Experiența acumulată în domeniul finanțelor, recunoașterea profesionalismului, leadership-ul, precum și calitățile umane de care a dat dovadă i-au conferit numeroase funcții și poziții cheie în care profesorul Florin GEORGESCU a demonstrat curaj, empatie, abilități manageriale, reprezentând cu maximă competență și patriotism România. Existența domniei sale a fost marcată de o traiectorie profesională de excepție, presărată de activități intense în domeniile financiar-bancar și universitar cu două direcții de acțiune. O primă direcție a oferit profesionistului posibilitatea de a-și aduce contribuția la dezvoltarea instituțională a Băncii Naționale a României, instituție de prestigiu și de prim rang în funcționarea economiei naționale și a construcției bancare europene. Cea de-a doua direcție o reprezintă însăși activitatea didactică desfășurată de domnul prof.univ.dr. Florin GEORGESCU, prin care a obținut o imagine multivalentă în domeniul învățământului superior din România. Realizările de excepţie ȋn plan ştiinţific şi profesional ale domnului profesor universitar Florin GEORGESCU s-au bucurat de o largă apreciere atât ȋn plan naţional, cât şi internaţional şi au fost recunoscute şi consacrate printr-o serie de prestigioase distincţii (Ordinul “Steaua României” în grad de „Cavaler”, respectiv de „Ofiţer”; Ordinul „Meritul industrial şi comercial” în grad de „Mare Ofiţer”; Emblema „Onoarea Armatei Române”; titlul de „Doctor Honoris Causa” a trei importante Universităţi din România sau diploma „Virgil Madgearu” cu medalie de aur a Academiei de Studii Economice din Bucureşti). Activitatea domniei sale este aşezată pe fundamentele solide ale expertizei sale profesionale, a cunoştinţelor şi viziunii dobândite de către domnul profesor universitar Florin GEORGESCU ȋntr-o bogată carieră ȋn serviciul public, ȋn domeniul financiar-bancar şi fiscal (Vicepreşedinte al Consiliului de administraţie şi Prim-viceguvernator al Băncii Naţionale a României; Viceprim-ministru şi Ministru al Finanţelor Publice; guvernator, din partea României, la Banca Internaţională pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare, Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare şi Banca Europeană de Investiţii; membru în Comitetul European pentru Risc Sistemic; membru în Comitetul de Supraveghere al Băncii Centrale Europene).

Ansamblul aspectelor menţionate, meritele deosebite ȋn dezvoltarea sistemului financiar-bancar din România şi a cunoaşterii ştiinţifice a acestui domeniu, aportul de substanţă la consolidarea pe plan naţional şi internaţional a ȋnvăţământului economic şi a prestigiului profesiei de economist au condus la onoranta inițiativă a Universității Valahia de a îl primi pe domnul prof.univ.dr. Florin GEORGESCU în rândul laureaților ”Doctor Honoris Causa” din cadrul comunităţii academice de la Târgoviște. (sursa și foto: Universitatea Valahia Târgoviște)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.