VALAHIA 25: SESIUNEA DE COMUNICĂRI ȘTIINȚIFICE BIN@Targoviste2017

197
cof

comunicat de presă

În perioada 31 mai – 1 iunie 2017, în cadrul evenimentelor „Valahia 25”, a avut loc Sesiunea de comunicări ştiinţifice Business & Innovation Network (BIN@Targoviste2017). BIN este o rețea de inovare în afaceri, un spațiu informal de dezbatere și de cooperare care reunește reprezentanți din mediul de afaceri, mediul academic și entități din sectorul public, implicate în crearea unui forum durabil cu scopul de a expune bune practici și oportunități în inovare. BIN a fost fondat de trei universități: Porto-Portugalia, Sheffield- UK și Sao Paolo – Brazilia. Universitatea ”Valahia” a devenit partener  în anul 2015. Ca urmare, evenimentul şi-a propus să creeze o punte de legătură între mediul de afaceri şi cel ştiinţific, în vederea determinării unor modalităţi de colaborare între cele două medii.

În deschiderea sesiunii, au luat cuvântul conf.univ.dr. Călin D. Oros, rectorul Universităţii „Valahia” din Târgovişte, Daniel Cristian Stan, primarul municipiului Târgovişte, prof.univ.dr.ing. Gabriela Teodorescu, prorectorul universităţii şi reprezentant al acesteia în parteneriatul BIN, Pedro Coelho, reprezentant BIN – Universitatea Porto şi Mark Sanderson, reprezentant BIN – Universitatea din Sheffield, Marea Britanie. În alocuţiunile rostite, s-a pus accentul pe importanţa inovaţiilor în domenii cheie de interes pentru Europa (mobilitate electrică, transport, metode de testare virtuală, sisteme de geo-localizare etc.)

Au fost prezentate în plen rezultate ale cercetării științifice de către reprezentanţi ai unor universităţi din afara ţării: Pedro Coelho, Luís Filipe Malheiros, Vitor Anjos, Carlos Oliveira şi Armando Araujo de la Universitatea Porto – Portugalia; Mark Sanderson, Jonathan Paragreen şi Michel Le Lerre de la Universitatea din Sheffield, Marea Britanie; Marcin Gorski şi Gregorz Klapyta de la Universitatea Silesiana a Tehnologiei Gliwice, Polonia.

Din partea Universităţii „Valahia” din Târgovişte au prezentat lucrări trei directori de centre de cercetare: Lavinia Buruleanu, Claudia Stihi, Rodica Ion, precum şi Ionuț Săvoiu, reprezentant al Molbak Proiect S.R.L. și cercetator asociat al unui centru de cercetare din cadrul universităţii târgoviştene. De asemenea, în cadrul lucrărilor sesiunii, s-au regăsit şi reprezentanţi ai mediului de afaceri: Liviu Popescu (Renault Technologie Roumanie), Silviu Sandache, Cristina Cojocaru şi Gabriel Grigorescu (Deloitte Romania), Vlad Olteanu (Agenţia Spaţială Română), Dragan Zuber – Typhoon HIL (Serbia), Zoltan Marosy (Keshe România).

La eveniment a fost prezentată și o expoziție cu produse inovative, dedicată rezultatelor aplicării cercetărilor științifice, în care se disting cele trei automobile electrice (RTR). Acţiunea s-a desfăşurat cu sprijinul Renault Technologie Roumanie, Deloitte România și e-Laborator Feeria.

În deschiderea lucrărilor sesiunii a avut loc o ceremonie de acordare a certificatelor de recunoaştere instituţională a Centrelor de Cercetare din Universitatea „Valahia” din Târgovişte.

Biroul Comunicare, Imagine și Relații Publice UVT

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.