TÂRGOVIȘTE: INDOOR ȘI OUTDOOR LA BABEL F.A.S.T.

193

De vineri, 2 iunie 2017, Târgoviștea este gazda celei de-a șaptea ediții a Festivalului Babel, un eveniment cultural care va anima fosta Cetate de Scaun timp de 10 zile. Tema de anul acesta este ”Sunetul”, iar festivalul a adunat la Târgoviște artiști, trupe, oameni de teatru și de cultură din nu mai puțin de 22 de țări, inclusiv România.

Zilnic au loc spectacole indoor și outdoor de teatru, de sunet și lumini, expoziții de foaier, workshop-uri, întâlniri cu oameni celebri din lumea artelor etc, toate acestea transformând Târgoviștea într-o veritabilă capitală culturală.

Iată ce puteți urmări în datele de 6 și 7 iunie 2017, în cadrul Festivalului Babel.

Ora 21:00 – Sala Studio a Teatrului Tony Bulandra găzduiește spectacolul non-verbal ”Vechiul porumbar” al artiștilor de la Teatr Nikoli – Polonia, în regia lui Nikolai Veprev și a lui = Michail Milmeyster: Povestea are loc într-un spațiu abandonat, locuit de porumbei. Acest părăsit porumbar din mijlocul pustietății îi atrage pe cei singuri, neînțeleși și respinși de societate. Priviți de ceilalți oameni drept ciudați și însingurați, aici, în acest loc uitat de Dumnezeu, printre porumbei, pot găsi căldură umană și – cu timpul – înțelegere reciprocă. Spectacolul este despre tot ceea ce este straniu, dar care pus în locul potrivit pentru a-și găsi frumusețea interioară, poate să-și întindă aripile și să zboare în lume.

Durata : 50 min. Limita de vârstă: 14+

De asemenea, tot în 6 iunie, mai puteți urmări:

16:00 – Sala Oglinzilor, Workshop João Mota, Portugalia

17:30 – Platoul Prefecturii, Circus Mundi, regia: Ovidiu Mihăiță, Auăleu, Timişoara

19:00 – Sala Mare, Edmond, după David Mamet, regia: Andrei Dinu, Teatrul Municipal Baia Mare; 1h 50 min.

21:00 – Sala Studio, Vechiul porumbar, regia: Nikolai Veprev, Teatr Nikoli, Polonia; 50 min.

21:30 – Platoul Prefecturii, Concert Lazuz, Israel; 1h 15 min.

23:00 – King Pub, Petrecere Românească.

În data de 7 iunie, Babel continuă cu două piese indoor.

De la ora 18:0, în  Sala Mare a teatrului târgoviștean, Comuna Teatro de Pesquisa din Portugalia prezintă ”Salto para o saco”, după António Torrado: o poveste amuzantă pe care António Torrado a readus-o la viață din chivotul fără de margini al poveștilor populare. Puse în scenă, peripețiile devin și mai amețitoare, dialogurile mai pline de viață, aventurile mai fascinante. Soldatul João depășește toate eșecurile și obstacolele cu ajutorul sacului său magic. Atenție, spectacolul este pe cale să înceapă! Sfântul Petru, paznicul porții Raiului le explică micilor și inocenților îngeri care sunt păcatele lumii. Este un curs foarte distractiv, în special pentru faptul că Sfântul decide să exemplifice teoria prin practică. Tolăniți deasupra norilor, îngerii și Sfântul Petru urmăresc evoluția unui cuplu. Se vor căsători ei? Cu grijă, nu-l deranjați pe João, altfel veți sfârși și voi în sac! Versiunea scenică, regia, scenografia îi aparțin regizorului João Mota, un vechi și constant prieten al Teatrului Tony Bulandra.

Durata: 1h 20 min.

De la ora 21:30, tot în Sala Mare, va avea loc reprezentația ”Ultima piesă” a celor de la grupul teatral ITRAN, Algeria: este povestea unei femei care și-a pierdut iubitul în război. Ea suferă foarte tare până când îl întâlnește pe Al Djinni. După un timp, cei doi se îndrăgostesc unul de celălalt și își dau seama că numai dragostea este cea care poate pune capăt războiului. Nu vei putea aplauda la sfârșitul spectacolului… Regia este semnată de Okbaoui Cheikh, iar scenografia de Saidoun Amirouche.

Durata: 1h, Limba: Tamazight (Limbă berberă)

Iată ce mai puteți urmări în cadrul Festivalului Babel, în data de 7 iunie:

11:00 – Foaier, Întâlnirile BABEL (actori, presă, invitați; deschise publicului)

16:00 – Sala Oglinzilor, Workshop João Mota, Portugalia

17:00 – Liceul de muzică „Bălașa Doamna”, Workshop Cătălin Crețu, România

17:30 – Platoul Prefecturii, Impresario, regia: Nikolai Veprev, Teatr Nikoli, Polonia; 50 min.

19:00 – Sala Mare, Salta para o Saco, regia: João Mota, Comuna Teatro de Pesquisa, Portugalia; 1h 20 min.

19:00 – Platoul Prefecturii, Concert Battle of the Sound

20:30 – Foaier, Lansare carte „Toca se povesteşte”, antologie îngrijită de Florica Ichim

21:00 – Sala Mare, Ultima piesă, regia: Okbaoui Cheikh, ITRAN, Algeria; 1h

21:30 – Platoul Prefecturii, Concert Hteththemeth, România; 1h 35min.

23:00 – King Pub, Petrecere Portugheză.

Babel FAST continuă la Târgoviște până în data de 11 iunie 2017 inclusiv, iar programul complet îl puteți urmări AICI.

(foto: ”The Funamviolistas”, regia: Rafael Ruiz, The Funamviolistas Company, Spania, spectacol susținut la Târgoviște în data de 4 iunie; ”Din ou se naște…”, Serious Clown, Australia/Germania, spectacol susținut pe Platoul Prefecturii în data de 3 iunie; sursa: Teatrul Tony Bulandra)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.