DÂMBOVIȚA: COD GALBEN DE AVERSE TORENȚIALE

151

Administrația Națională de Meteorologie a emis o atenționare Cod Galben de instabilitate atmosferică accentuată și cantități de apă însemnate pentru intervalul 7 iunie 2017, ora 18 – 8 iunie 2017, ora 23. Atenționarea cuprinde majoritatea județelor țării, exceptând opt județe din zona vestică și zona litoralului.

Astfel, și în Dâmbovița, în intervalul menţionat, instabilitatea atmosferică se va accentua treptat și se va manifesta prin averse torențiale, frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului ce vor lua și aspect de vijelie şi pe arii restrânse căderi de grindină. Potrivit Administrației Naționale de Meteorologie, în intervale scurte de timp sau prin cumulare, se vor înregistra cantităţi de apă care vor depăşi 20…30 l/mp și pe spații restrânse 50…70 l/mp.

Notă: Astfel de fenomene vor fi şi în după-amiaza zilei de miercuri, 7 iunie, dar pe spaţii mai restrânse, iar în cursul zilei de joi, 8 iunie 2017, se vor semnala şi în partea de sud-est a ţării.

În dimineaţa zilei de joi, 8 iunie, în funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice, Administraţia Naţională de Meteorologie va actualiza mesajul. (sursa: Administrația Națională de Meteorologie)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.