TÂRGOVIȘTE. PROMISIUNE: CENTURĂ OCOLITOARE ÎNTR-UN AN ȘI JUMĂTATE

276

După mai mulți ani de așteptare și de ghinion în proiect, în sfârșit, Târgoviștea va avea mult dorita șosea de centură.

Primarul Daniel Cristian Stan a anunțat pe contul personal de facebook, în data de 8 iunie 2016: ”Am semnat astăzi contractul privind modernizarea și reabilitarea drumului de centură al municipiului Târgoviște, termenul de finalizare a investiției fiind 01.12.2018”.

Potrivit edilului, proiectul vizează:

– reabilitarea sistemului rutier existent în lungime de 13,808 km, pe zonele in care drumul are 4 benzi de circulație și lățirea zonelor cu două benzi de circulație la patru benzi acolo unde este posibil, pe următoarele tronsoane: str. Petru Cercel, str. Laminorului, Calea Câmpulung, Bulevardul Eroilor, Aleea Sinaia, Aleea Mănăstirea Dealu, str. Magrini, str. Cărămidari (comuna Răzvad) – ramura Valea Voievozilor, str. Calea Ialomiței (str. Canalului);

– reabilitarea pasajului superior Petru Cercel;

– modernizarea și dublarea podului rutier peste Râul Ialomița la Teiș, prin executarea unui nou pod, în aval de cel existent pentru două benzi de circulație și extinderea la 4 benzi de circulație a porțiunii de drum cuprinse între acest pod și pasajul DN 71;

– reabilitarea pasajului superior DN 71 în zona Târgoviște Nord;

– reabilitarea podului rutier peste râul Ialomița la Valea Voievozilor;

– reabilitarea rețelei de canalizare;

– reabilitarea trotuarelor pe tot traseul inelului de centură și executia unor trotuare noi;

– reabilitarea sensurilor giratorii și a drumurilor laterale.

Considerat esențial și de administrația municipală (drept dovadă eforturile întreprinse ca Târgoviștea să aibă un inel ocolitor), proiectul are toate șansele să fie dus la bun sfârșit. ”Am încredere că, așa cum au decurs cele peste 3 ore de discuții de astăzi (8 iunie – n. red.), actualul constructor va duce la bun sfârșit lucrările în termenul contractual și în condiții de calitate corespunzătoare”, a mai scris primarul Daniel Cristian Stan pe contul personal de facebook.

Amintim că, din cauza neprofesionalismului constructorilor care s-au ”perindat” și au început câte ceva pe centura Târgoviștei, administraţia municipală a hotărât ca șoseaua ocolitoare să fie realizată cu fonduri proprii. Consilierii locali au aprobat în anul 2016 contractarea unui credit pentru finanţarea acestei investiţii. Tot anul trecut Primăria Târgovişte a reuşit să obţină şi o clemență de la Uniunea Europeană pentru a nu înapoia banii europeni care au fost deja cheltuiţi cu proiectul european (vă amintiți, desigur, că a existat un proiect european pentru centură, pornit de pe vremea vechii administrații, dar urmărit de ghinion sau, dacă vreți, gesionat foarte prost), dar cu condiția ca actualele lucrări să fie încheiate până la sfârşitul anului 2018.

(sursa și foto contract: Daniel Cristian Stan via facebook; foto drum: Adevarul.ro)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.