TÂRGOVIȘTE: FESTIVALUL MEDIEVAL DRACULA

674

 

Târgoviștea se pregătește din nou de festival. Dacă pe 11 iunie s-a încheiat Babel F.A.S.T. – festivalul artelor spectacolului, care a durat nu mai puțin de zece zile, în perioada 16-18 iunie 2017, va avea loc un alt fel de eveniment cultural: Festivalul Medieval Dracula.

Ajuns în al patrulea an de desfășurare, Festivalul Medieval Dracula va avea loc la Târgoviște, în Cetatea celor 33 de Voievozi și, așa cum ne spun organizatorii, data nu este întâmplător aleasă, evenimentul desfășurându-se în fiecare an în preajma zilelor de 16 – 17 iunie, când la Târgoviște a avut loc celebrul Atac de noapte, condus de marele voievod Vlad Țepeș – Drăculea împotriva lui Mahomed al II-lea Cuceritorul.

„Ca în fiecare an, evenimentul oferă mai multe atracții tematice pentru iubitorii acestui gen de festival, însă la Târgoviște, de fiecare dată vor găsi momente istorice reevocate într-un mod vibrant. Anvergura unui spectacol de reevocare istorică nu este neglijată la Festivalul Medieval de la Târgoviște. Și anul acesta vom pune în scenă un spectacol grandios ”DRACULA – COROANA”, cu reevocarea mai multor momente din viața voievodului. Scenariul de anul acesta, al patrulea dintre cele prezentate până acum la Târgoviște, îi aduce în prim plan și pe mai tinerii contemporani ai voievodului valah, și anume Ștefan cel Mare și Matei Corvin, aceștia interaționând cu Vlad Dracula în scene bine documentate. Spectacolul cuprinde lupte cu cai, efecte speciale, cascadorii și multe dialoguri interactive. Pe lângă reprezentația principală, ce va avea loc în data de 19 iunie începând cu ora 21.30, am pregătit și alte momente, menite să vă țină atenția captată pe parcursul întregii perioade a Festivalului”, este informația publicată de pagina de facebook special creată pentru acest eveniment.

Iată ce mai cuprinde programul Festivalului Medieval Dracula:

În seara de 16 iunie, după deschiderea oficială, spectacol inedit de muzică „Dansul Zmeilor”

În ziua de 18 iunie, festivalul se va închide cu un grandios concert de muzică folk, ce va aduce pe scena de la poalele Turnului Chindia artiști consacrați ai acestui gen.

De-a lungul celor trei zile, organizatorii au mai pregătit: ateliere de călărie, mânuirea sabiei, tras cu arcul, dans medieval, ore de seară cu povești istorice la foc de tabără și muzică medievală, ateliere cu meșteri fierari, olari, pielari, spectacole de teatru stradal, costumații medievale, jocuri medievale etc.

Festivalul Medieval Dracula se va desfășura în cadrul Ansamblului Monumental Curtea Domnească.

Anul trecut, în perioada 16-19 iunie 2016, Festivalul Medieval a adunat la Târgovişte mii de curioşi, mai ales că în fiecare seară, Garda Cetăţii a patrulat în zona Curţii Domneşti.

Amintim că prima ediție a festivalului a avut loc în luna iunie 2014, pe vremea fostei administrații municipale conduse de Gabriel Boriga. La acel moment, autoritățile au declarat că vor să facă din Târgoviște un oraș precum Sighişoara, care trăieşte din turism.

(sursa: pagina de facebook Festivalul Medieval Dracula, Adevarul.ro; foto: pagina de facebook Festivalul Medieval Dracula, Oficial Media)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.