ARHIEPISCOPIA TÂRGOVIȘTEI: CENTRUL SOCIAL CREȘTIN, ÎN SLUJBA DÂMBOVIȚENILOR

119

Centrul Social Creștin al Arhiepiscopiei Târgoviștei continuă programele și proiectele dedicate semenilor, atingându-și astfel zi de zi scopul pentru care a fost ridicat.

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop și Mitropolit Nifon, aici s-a desfășurat recent cursul intitulat ”Vindecarea traumei – ajutor din partea Bisericilor”, cu sprijinul Societății Biblice Interconfesionale din România. La acest curs, la care au participat 20 de preoți și asistenți sociali din toate protoieriile eparhiei, a fost derulat un program de sprijinire a persoanelor care au avut de suferit în urma unor traume, astfel încât să-i ajute pe clerici în pastorația individuală și în organizarea grupurilor de suport pentru persoane traumatizate și familiile acestora.

În calitate de formatori, au participat: Prof.univ.dr.ing. Cornelia Stan – prodecanul Facultății de Transporturi, Universitatea Politehnică București, Prof. Mihaela Ghițiu – profesor de Religie la Colegiul Național Mihai Viteazul București, Violeta Ioan – Psihoterapeut în cadrul Spitalului Județean din Târgoviște și As.soc. Nicoleta Bobe – de la Centrul de Prevenire, Evaluare și Consilier Antidrog Dâmbovița.

Amintim că Centrul Social Creștin a mai fost gazda unor acțiuni sociale de binefacere, a unor cursuri gratuite dedicate copiilor și tinerilor, și, de asemenea, a avut un program special dedicat săptămânii ”Școala altfel”. Totodată, Apartamentului Social protejat ”Sf. Ier. Nicolae” al Centrului Social Creștin al Arhiepiscopiei Târgoviștei este casă pentru un grup de tineri ajutați și ocrotiți de Eparhia noastră. (foto: Arhiepiscopia Târgoviștei; foto arhivă: Basilica.ro)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.