DIN 15 IUNIE: FĂRĂ TAXE DE ROAMING ÎN UE

107

Din data de 15 iunie 2017, românii, mari consumatori de telefonie mobilă, vor fi mai fericiți, în special cei care au familia, rudele sau prietenii în străinătate. De la această dată, în mod oficial, nu se vor mai percepe taxe suplimentare pentru convorbirile, mesajele și folosirea internetului pe mobil în celelalte țări ale Uniunii Europene (UE).

Ultimul pas pentru eliminarea tarifelor de roaming în UE a fost făcut la începutul lunii aprilie, când, potrivit avocat.net, în Parlamentul European s-a votat acordul ce privește prețurile maxime pe care companiile și le pot aplica reciproc pentru utilizarea rețelelor în roaming.

Așadar, de la 15 iunie 2017, cei care călătoresc în alte țări din UE vor putea plăti la fel ca în țară pentru apelurile efectuate, pentru mesajele trimise sau pentru că folosesc internetul pe telefonul mobil. Utilizatorii de telefonie mobilă nu vor mai fi taxați suplimentar pentru aceste servicii de către furnizorii lor, așa cum se întâmplă în prezent, și se vor putea bucura de aceleași tarife pe care operatorii le aplică în România, oriunde s-ar duce în UE.

Companiile de telefonie mobilă care funcționează pe teritoriul României și-au înștiințat deja abonații prin mesaje despre această facilitate. (sursa: avocat.net; foto: Economica)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.