MĂNĂSTIREA COBIA: ETAPA EPARHIALĂ A FESTIVALULUI INTERNAȚIONAL DE TOACĂ

228

 

Intrat în al optulea an de desfășurare, Festivalului Internațional de Toacă devine din ce în ce mai cunoscut și mai atractiv pentru copii și tineri.

Anul acesta, cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Arhiepiscop şi Mitropolit Nifon, la Parohia „Mănăstirea Cobia” din Protoieria Găești, marți, 13 iunie 2017, s-a desfășurat etapa eparhială a celei de a VIII-a ediții a Festivalului Internațional de Toacă, la care au participat 50 de elevi din Arhiepiscopia Târgoviștei, cu vârste cuprinse între 7 și 15 ani. Tinerii care au obținut primele 3 locuri, însoțiți de Pc. Pr. Ion Popescu, gazda concursului, vor reprezenta Arhiepiscopia Târgoviștei la faza finală a Festivalului Internațional de Toacă, ce se va desfășura în orașul Victoria, județul Brașov, în ziua de 4 iulie 2017.

La evenimentul de la Cobia au participat: mezzosoprana Mariana Luca, profesor de canto la Liceul de Arte Domnița Bălașa din Târgoviște, Marin Manda, primarul comunei Cobia, preoți și profesori de Religie din zonă, însoțiți de numeroși tineri.

În urma jurizării, din partea Înaltpreasfinției Sale, au fost acordate următoarele premii:

Premiul I – Ioan Bădescu, de la Parohia Sturzeni, Protoieria Târgoviște Nord, a primit suma de 300 lei, icoane, diplome, cărţi și daruri.

Premiul II – Bogdan Valentin Matei, de la Parohia Gheboaia, Protoieria Târgoviște Sud, a primit suma de 200 lei, icoane, diplome, cărţi și daruri.

Premiul III – Florin Stan, de la Parohia Mânăstirea Cobia, Protoieria Găești, a primit suma de 100 lei, icoane, diplome, cărţi și daruri.

Totodată, au fost acordate și trei mențiuni, constând în diplome, icoane și alte daruri, astfel: Gheorghe Bădescu, de la Parohia Sturzeni, Protoieria Târgoviște Nord; Dănuț Florin Mănescu, de la Parohia Costești, Protoieria Pucioasa; Florin Bădilă, de la Parohia Dragodana, Protoieria Găești. Toți ceilalți concurenți au primit din partea Înaltpreasfinției Sale diferite daruri.

Felicitări câștigătorilor și succes mai departe! (sursa și foto: Arhiepiscopia Târgoviștei)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.